Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitatea de producţie, anunţă că a achiziţionat un cuptor de îmbătrânire cu încălzire electrică de la SECO/WARWICK. Valoarea totală a investiţiei, incluzând echipamente, lucrări de instalare şi punere în funcţiune, este de 2,75 milioane dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitatea de producţie, a achiziţionat un cuptor de îmbătrânire cu încălzire electrică de la SECO/WARWICK. Obiectivul proiectului este de a creşte producţia de produse cu valoare adăugată mare şi foarte mare. Acest cuptor electric de ultimă generaţie va înlocui trei cuptoare alimentate cu gaze naturale, cu scopul de a eficientiza operaţiunile de tratament termic din cadrul Diviziei de Aluminiu Prelucrat a ALRO şi reprezintă un pas important către atingerea obiectivului companiei de a deveni un producător mai ecologic”, anunţă compania.

Valoarea totală a investiţiei, incluzând echipamente, lucrări de instalare şi punere în funcţiune, este de 2,75 milioane dolari.

"Deşi depunem în continuare eforturi semnificative pentru a depăşi provocările mediului economic internaţional, rămânem concentraţi asupra obiectivelor noastre pe termen lung şi continuăm să investim în tehnologie de ultimă generaţie. Noul echipament, furnizat de SECO/WARWICK, va sprijini programul nostru de maximizare a valorii produselor pe care le fabricăm şi ne va permite să satisfacem şi mai bine cerinţele clienţilor noştri. În acelaşi timp, noua tehnologie va susţine angajamentul nostru de a reduce amprenta ecologică a companiei", a declarat Gheorghe Dobra, director general al ALRO.

Instalarea cuptorului de îmbătrânire pentru tratamentele termice specifice produselor din aluminiu, alimentat cu energie electrică fără emisii de CO2, şi scoaterea din folosinţă a trei cuptoare pe gaz reprezintă un pas semnificativ în creşterea eficienţei energetice a proceselor tehnologice şi consolidarea eforturilor companiei de a produce aluminiu cu emisii reduse de carbon, adecvat cerinţelor viitoare ale pieţei.

 Totodată, implementarea noii investiţii va permite ALRO să optimizeze procesul de tratament termic (îmbătrânire artificială) la care sunt supuse produsele din aluminiu, prin creşterea eficienţei şi prin controlul mai precis al temperaturii şi al altor parametri critici, ceea ce va conduce la o producţie mai performantă de aluminiu cu valoare adăugată ridicată, de calitate superioară. Plăcile pot fi aranjate pe unul sau două rânduri, şarja fiind aşezată orizontal pe platformele de încărcare, iar acest mod optimizat de încărcare va permite o capacitate maximă de 60 de tone net.

"Provocarea de a reduce emisiile devine un imbold de cumpărare din ce în ce mai important pentru clienţi. Acest lucru este valabil în special pentru producătorii europeni, deoarece în această regiune a lumii reglementările privind protecţia mediului sunt în prezent cele mai restrictive. Cuptorul de îmbătrânire a aluminiului, echipat cu încălzitoare electrice, elimină problema emisiilor, de unde şi interesul tot mai mare al producătorilor de aluminiu pentru astfel de soluţii", explică Piotr Skarbiński, vice president, Aluminium Process and CAB Business Segment la SECO/WARWICK.

Cuptoarele de îmbătrânire sunt proiectate să funcţioneze în intervalul de temperaturi de lucru de la 80°C la 250°C. Uniformitatea temperaturii garantată de-a lungul şarjei la nivelul de +/- 3C a fost atinsă datorită utilizării unui flux optim de căldură în interiorul cuptorului folosind mixere de aer performante şi un sistem de ghidaje care direcţionează fluxul de aer.

 Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO - producătorul de aluminiu, Alum SA - producătorul de alumină, Vimetco Extrusion SRL – producător de aluminiu extrudat, Conef SA – societate de tip holding şi de management, Vimetco Trading – vânzări de aluminiu si pana la 1 septembrie 2023 Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societate de extracţie a bauxitei, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding şi Bauxite Marketing Ltd – marketing.

ALRO este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar şi prelucrat integrat vertical.

Structura acţionarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) şi alţii (12,39%).

În funcţie de capacitate, ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi vertical din Europa, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa de aluminiu electrolitic, o capacitate de reciclare deşeuri aluminiu de 100.000 tpa, rezultând o producţie de metal lichid reciclat de 94.000 tpa. Capacitatea Turnatoriei de aluminiu este de 315.000 tpa precum şi facilităţi de procesare de 140.000 tpa, in aluminiu laminat la cald şi la rece şi divizia de extruziune. Principalele pieţe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi şi în SUA şi Asia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.