Alpha Bank Romania anunţă semnarea unui contract de transfer de business cu Orange Money România, privind preluarea activităţilor de retail şi care cuprinde portofoliul de clienţi, activele digitale de top (aplicaţia mobilă), portofoliul de carduri de credit şi angajaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alpha Bank Romania anunţă semnarea unui contract de transfer de business cu Orange Money România, care se referă la preluarea activităţilor de retail şi care cuprinde portofoliul de clienţi, activele digitale de top (aplicaţia mobilă), portofoliul de carduri de credit şi angajaţii. Prin această achiziţie, Alpha Bank Romania continuă strategia sa de creştere a valorii oferite clienţilor săi şi de consolidare a prezenţei pe piaţă”, anunţă banca.

Tranzacţia va fi finalizată după obţinerea tuturor aprobărilor din partea autorităţilor implicate şi îndeplinirea condiţiilor precedente obişnuite în aceste situaţii.

”Tranzacţia va pune la un loc expertiza în banking şi tradiţia inovatoare a Alpha Bank Romania cu agilitatea şi competenţele digitale ale Orange Money, permiţând băncii să devină unul dintre jucătorii cheie în banking-ul digital din România. În plus, specialiştilor Alpha Bank li se vor alătura angajaţii Orange Money România pentru a crea una dintre cele mai experimentate echipe de profesionişti în digital banking”, mai precizează banca.

Prin integrarea portofoliului de clienţi Orange Money România, Alpha Bank Romania îşi extinde semnificativ propria bază de clienţi şi îşi va consolida poziţia pe piaţă. Clienţii Orange Money România vor continua să beneficieze de produsele şi serviciile existente şi în plus vor obţine acces la întreaga gamă de produse şi servicii oferite de Alpha Bank Romania.

“Alpha Bank Romania a îmbinat tradiţia şi inovaţia încă de la începutul activităţii sale, iar această achiziţie face parte din strategia băncii de a-şi consolida poziţia pe piaţă şi de a oferi clienţilor o experienţă digitală superioară”, a declarat Sergiu Oprescu, preşedinte executiv al Alpha Bank Romania şi director general al Reţelei Internaţionale Alpha Bank Group.

În acelaşi timp, banca va putea pune la dispoziţia consumatorilor soluţii digitale prin integrarea şi dezvoltarea aplicaţiei de mobil a Orange Money.

“Abordarea strategică a Orange Money a avut mereu în vedere integrarea aplicaţiei şi a produselor sale într-un ecosistem bancar şi, pentru a atinge acest obiectiv, am semnat transferul businessului de retail Orange Money către Alpha Bank România. Experienţa Alpha Bank va oferi continuitate clienţilor noştri, iar produsele lor bancare vor îmbogăţi suita de servicii la care utilizatorii Orange Money au acces astăzi”, a spus Haris Hanif, CEO Orange Money România.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru. Alpha Bank Romania este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu operaţiuni de bancă universală. Cu o prezenţă naţională de aproape 30 de ani, banca oferă servicii şi produse moderne atât pentru persoane fizice, cât şi pentru IMM-uri şi segmentul corporativ.

Orange, liderul pieţei telecom din România a lansat în 2016 Orange Money, o alternativă 100% digitală la serviciile bancare tradiţionale. Orange Money le permite clienţilor să transfere bani şi să plătească facturi fără comisioane. În câteva minute, utilizatorii Orange Money îşi pot deschide un cont curent în lei cu IBAN propriu şi pot efectua imediat transferuri în ţară sau străinătate, plăţi online sau plăţi cu smartphone-ul sau smartwatch-ul, folosind cardurile virtuale de debit şi credit.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.