Producătorul de dispozitive electronice Allview a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 404,61 milioane de lei (82,75 de milioane de euro), în creştere cu 370% faţă de cea înregistrată în 2019, iar profitul net a crescut de la 1,8 milion de lei în 2019, la 23,86 milioane de lei în 2020, a anunţat marţi compania, menţionând că această creştere este cea mai mare din istoria de 19 de ani a firmei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit site-ului liste.firme.ro, Allview a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 86,4 milioane de lei şi un profit net de 1,8 milioane de lei. În 2020, cifra de afaceri a ajuns la 404,6 milioane de lei şi la un profit net de 23,86 milioane de lei. Pe seama cifrelor furnizate de companie se poate înţelege că Allview a înregistrat în 2020 o creştere de 367% a cifrei de afaceri şi o majorare de 1.191% a profitului net.

“Producătorul de dispozitive electronice Allview a înregistrat, în 2020, o cifră de afaceri de peste 82,75 milioane de euro (404,61 milioane de lei), cea mai mare din istoria de 19 de ani a companiei. Profitul net s-a situat la 4,88 milioane de euro (23,86 milioane de lei), după un an de creştere a vânzărilor pentru echipamentele electronice, dar în care Allview a valorificat şi alte oportunităţi comerciale apărute în relaţia cu China, pe fondul pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat al companiei.

Profitul pentru activitatea de producţie şi comercializare a echipamentelor electronice s-a multiplicat de patru ori, în 2020, ajungând la 1,4 milioane de euro, în condiţiile creşterii cifrei de afaceri pe acest segment cu 20% faţă de anul anterior.

Din totalul profitului net, producţia de electronice a companiei (telefoane mobile inteligente, televizoare, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri şi alte gadgeturi) a reprezentat 1,4 milioane de euro (7,04 milioane de lei), în creştere de aproape 4 ori faţă de profitul înregistrat de producţia de electronice (1,84 milioane de lei) în 2019, se mai arată în comunicat. 

Sporirea semnificativă a profitabilităţii pentru producţia de electronice survine unei creşteri constante a cifrei de afaceri din activitatea de bază, cu 20% faţă de 2019, respectiv 36% faţă de 2018, susţin reprezentanţii companiei. Allview a înregistrat creşteri de vânzări pentru întreg portofoliul de produse electronice în 2020, faţă de anul anterior, între care se remarcă avansul vânzărilor pentru gama IT&C, cu 12%, respectiv pentru televizoare smart, cu 27%. 

„În pofida climatului economic plin de incertitudini, anul 2020 a fost unul cu rezultate foarte bune pentru Allview. Creşterea cifrei de afaceri şi a profitului pentru activitatea noastră de bază, dispozitivele electronice, arată că reuşim să intuim tendinţele pieţei dinamice pe care acţionăm, venind cu produse inovatoare, la un raport calitate-preţ competitiv. Cred că am dovedit că suntem o companie matură, care ştie să îşi urmeze planurile de dezvoltare inclusiv în condiţii de piaţă dificile, precum cele generate de pandemia COVID-19, dar şi să maximizeze oportunităţile care apar," a declarat fondatorul şi directorul general al Allview, Lucian Peticilă.

Din perspectiva activităţii comerciale, la creşterea cifrei de afaceri a companiei de anul trecut a contribuit implicarea Visual Fan în eforturile mediului de business din România de a procura echipamente medicale care deveniseră greu de găsit în trimestrul al II-lea. Pe baza relaţiilor îndelungate cu furnizorii chinezi, compania braşoveană a reuşit să achiziţioneze, într-un ritm accelerat şi la preţuri avantajoase, consumabile medicale pentru mai mulţi parteneri din serviciile de sănătate, atât din sectorul public, cât şi cel privat.

O altă oportunitate valorificată de Allview, în 2020, a fost segmentul educaţional, unde a crescut cererea de echipamente care să faciliteze şcoala online, generând o cifră de afaceri de 6,87 milioane de euro (33,62 milioane de lei). 

Pentru finanţarea planurilor de dezvoltare, Allview pregăteşte listarea companiei la Bursă, alături de brokerul TradeVille.

Allview este o companie cu capital integral românesc, care a fost fondată la Braşov, în 2002, şi produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri şi alte gadgeturi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.