Producătorul de dispozitive electronice Allview a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 404,61 milioane de lei (82,75 de milioane de euro), în creştere cu 370% faţă de cea înregistrată în 2019, iar profitul net a crescut de la 1,8 milion de lei în 2019, la 23,86 milioane de lei în 2020, a anunţat marţi compania, menţionând că această creştere este cea mai mare din istoria de 19 de ani a firmei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit site-ului liste.firme.ro, Allview a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 86,4 milioane de lei şi un profit net de 1,8 milioane de lei. În 2020, cifra de afaceri a ajuns la 404,6 milioane de lei şi la un profit net de 23,86 milioane de lei. Pe seama cifrelor furnizate de companie se poate înţelege că Allview a înregistrat în 2020 o creştere de 367% a cifrei de afaceri şi o majorare de 1.191% a profitului net.

“Producătorul de dispozitive electronice Allview a înregistrat, în 2020, o cifră de afaceri de peste 82,75 milioane de euro (404,61 milioane de lei), cea mai mare din istoria de 19 de ani a companiei. Profitul net s-a situat la 4,88 milioane de euro (23,86 milioane de lei), după un an de creştere a vânzărilor pentru echipamentele electronice, dar în care Allview a valorificat şi alte oportunităţi comerciale apărute în relaţia cu China, pe fondul pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat al companiei.

Profitul pentru activitatea de producţie şi comercializare a echipamentelor electronice s-a multiplicat de patru ori, în 2020, ajungând la 1,4 milioane de euro, în condiţiile creşterii cifrei de afaceri pe acest segment cu 20% faţă de anul anterior.

Din totalul profitului net, producţia de electronice a companiei (telefoane mobile inteligente, televizoare, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri şi alte gadgeturi) a reprezentat 1,4 milioane de euro (7,04 milioane de lei), în creştere de aproape 4 ori faţă de profitul înregistrat de producţia de electronice (1,84 milioane de lei) în 2019, se mai arată în comunicat. 

Sporirea semnificativă a profitabilităţii pentru producţia de electronice survine unei creşteri constante a cifrei de afaceri din activitatea de bază, cu 20% faţă de 2019, respectiv 36% faţă de 2018, susţin reprezentanţii companiei. Allview a înregistrat creşteri de vânzări pentru întreg portofoliul de produse electronice în 2020, faţă de anul anterior, între care se remarcă avansul vânzărilor pentru gama IT&C, cu 12%, respectiv pentru televizoare smart, cu 27%. 

„În pofida climatului economic plin de incertitudini, anul 2020 a fost unul cu rezultate foarte bune pentru Allview. Creşterea cifrei de afaceri şi a profitului pentru activitatea noastră de bază, dispozitivele electronice, arată că reuşim să intuim tendinţele pieţei dinamice pe care acţionăm, venind cu produse inovatoare, la un raport calitate-preţ competitiv. Cred că am dovedit că suntem o companie matură, care ştie să îşi urmeze planurile de dezvoltare inclusiv în condiţii de piaţă dificile, precum cele generate de pandemia COVID-19, dar şi să maximizeze oportunităţile care apar," a declarat fondatorul şi directorul general al Allview, Lucian Peticilă.

Din perspectiva activităţii comerciale, la creşterea cifrei de afaceri a companiei de anul trecut a contribuit implicarea Visual Fan în eforturile mediului de business din România de a procura echipamente medicale care deveniseră greu de găsit în trimestrul al II-lea. Pe baza relaţiilor îndelungate cu furnizorii chinezi, compania braşoveană a reuşit să achiziţioneze, într-un ritm accelerat şi la preţuri avantajoase, consumabile medicale pentru mai mulţi parteneri din serviciile de sănătate, atât din sectorul public, cât şi cel privat.

O altă oportunitate valorificată de Allview, în 2020, a fost segmentul educaţional, unde a crescut cererea de echipamente care să faciliteze şcoala online, generând o cifră de afaceri de 6,87 milioane de euro (33,62 milioane de lei). 

Pentru finanţarea planurilor de dezvoltare, Allview pregăteşte listarea companiei la Bursă, alături de brokerul TradeVille.

Allview este o companie cu capital integral românesc, care a fost fondată la Braşov, în 2002, şi produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri şi alte gadgeturi. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.