Alibaba Group, cea mai mare companie de comerţ electronic din China, îşi amână listarea de 15 miliarde de dolari care ar fi trebuit să aibă loc la Hong Kong, din cauza turbulenţelor politice din centrul financiar asiatic, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Planurile de listare la Hong Kong ale Alibaba sunt urmărite îndeaproape de comunitatea financiară, pentru indicii privind mediul de afaceri din teritoriul controlat de China.

Chiar dacă nu a fost stabilit un nou termen, Alibaba ar putea realiza listarea la începutul lunii octombrie şi încă intenţionează să atragă 10-15 miliarde de dolari, dacă tensiunile politice se vor atenua, iar condiţiile din piaţă vor deveni mai favorabile, a spus una dintre persoane.

Decizia de amânare a listării, care urma iniţial să aibă loc la sfârşitul lunii august, a fost luată la o şedinţă a board-ului Alibaba care a avut loc săptămâna trecută, înainte de publicarea rezultatelor financiare.

Amânarea a fost decisă din cauza instabilităţii financiare şi politice din Hong Kong, au adăugat persoanele, după 11 săptămâni de demonstraţii pro-democraţie violente.

În timpul protestelor, poliţia a tras de 1.000 de ori cu gaze lacrimogene şi peste 700 de persoane au fost arestate, în timp ce aeroportul a fost închis timp de două zile, săptămâna trecută.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a scăzut săptămâna trecută la cel mai redus nivel din ultimele şapte luni.

În luna iulie, Anheuser-Busch InBev a anulat listarea la Hong Kong, de până la 9,8 miliarde de dolari, a diviziei din regiunea Asia Pacific a grupului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.