Alessio Menegazzo a fost numit de către PPC, cel mai mare grup de energie din Europa de Sud-Est, în funcţia de CEO şi Country Manager al companiilor deţinute în România. PCC, cel mai mare producător şi furnizor de energie electrică din Grecia, a anunţat totodată că finalizează achiziţia operaţiunilor Enel din România, aceasta fiind prima extindere majoră pe piaţa externă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alessio Menegazzo a fost numit de către PPC, cel mai mare grup de energie din Europa de Sud-Est, în funcţia de CEO şi Country Manager al companiilor deţinute în România. El are misiunea de a conduce transformarea acestor companii în lideri ai tranziţiei energetice, care să susţină dezvoltarea economică a României într-un mod sustenabil. Alessio s-a alăturat Enel România în 2009 şi a coordonat în ultimii ani echipa responsabilă de promovarea unui sistem de dezvoltare durabilă şi de integrarea sustenabilităţii în centrul culturii corporative”, anunţă grupul.

Alessio Menegazzo va conduce o echipă formată din profesionişti români, cu experienţă pe domeniile lor de activitate, inclusiv la nivel internaţional. Membrii echipei au ca obiectiv construirea unei organizaţii care să răspundă rapid nevoilor clienţilor, să susţină şi să conducă transformarea sectorului energetic din România într-unul decarbonizat, digital, descentralizat, care să ofere economiei şi societăţii un avantaj competitiv într-o lume în schimbare.

Liderul pieţei de energie în Europa de Sud-Est, cu o capitalizare bursieră de circa 3,5 miliarde de euro la 25 octombrie 2023, PPC produce, distribuie şi furnizează energie electrică către clienţi. Grupul PPC are unităţi de producţie cu o capacitate instalată de peste 11,8 GW şi deserveşte 8,7 milioane de clienţi pe mai multe pieţe din regiune, cu aproximativ 40 TWh de energie electrică furnizată, 77 TWh de energie distribuită şi o producţie de peste 24 TWh. Grupul este prezent în Grecia (unde este lider de piaţă), Bulgaria (din 2015), Albania (din 2016), Macedonia de Nord (în urma achiziţiei EDS – Energy Distribution Solutions în 2018) şi România (în urma achiziţiei companiilor Enel în România în luna octombrie 2023). PPC a fost fondată în 1950 şi este listată la Bursa de Valori din Atena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.