Airbus a rămas în 2021 cel mai mare producător de avioane comerciale din lume, devansând Boeing pentru al treilea an consecutiv, livrările sale crescând cu 8%, la 611 de aparate, potrivit datelor publicate luni de companie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datele referitoare la livrări conferă producătorului european de avioane un avans în privinţal ivrărilor generatoare de venituri, principalul indicator din industrie, după ce Boeing a livrat 302 avioane în primele 11 luni ale anului trecut.

Airbus a spus că şi-a depăşit ţinta stabilită pentru anul trecut, de a livra 600 de avioane.

Compania a vândut totodată 771 de avioane pe parcursul anului trecut, vânzările nete totalizând 507 de aeronave, după ajustarea la anulări. Nu este clar dacă aceste date sunt suficiente pentru a depăşi rivalul american Boeing.

Compararea performanţei de bază a celor doi giganţi producători de avioane a fost îngreunată de modificările recente ale regulilor contabile şi de schimbările bruşte ale situaţiei financiare a companiilor aeriene în timpul crizei Covid-19.

Boeing a vândut 829 de avioane între ianuarie şi noiembrie. Acest număr a scăzut la un total net de 400 după anulările convenite în timpul perioadei, dar a revenit la 457 după inversarea parţială a ajustărilor contabile anterioare determinate de o criză din industrie.

În plus, este aşteptat ca Boeing să contabilizeze luna trecută vânzarea a 50 de avioane 737 MAX către Allegiant Air, care a avut loc săptămâna trecută, în timp ce Airbus nu a finalizat încă acorduri cu Air France-KLM şi Qantas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.