Air France-KLM a obţinut aprobarea acţionarilor pentru propunerea sa de majorare de capital şi este gata să se mişte rapid, a informat duminică ziarul financiar francez Les Echos, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania aeriană a anunţat joi că intenţionează să strângă până la 4 miliarde de euro (4,6 miliarde de dolari), pentru că încearcă să ramburseze ajutoarele de stat pentru pandemie, dar nu au fost dezvăluite nici termenii, nici calendarul operaţiunii.

Recapitalizarea va avea loc în următoarele câteva luni cu principalii acţionari printre care Franţa, Olanda, Delta Air Lines şi China Eastern, potrivit publicaţiei.

Air France-KLM îşi propune să emită obligaţiuni convertibile, vânzând în acelaşi timp unele active de îndată ce preţurile acţiunilor din sectorul transportului aerian vor creşte.

Franţa este cel mai mare acţionar al companiei aeriene, cu un pachet de 29%, Olanda deţine mai puţin de 10%, Delta Air Lines aproximativ 6% şi China Eastern 10%.

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a declarat vineri că statul va sprijini Air France-KLM în majorarea sa de capital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.