Consiliul Concurenţei a anunţat luni că analizează tranzacţia prin care agenţia de turism Christian Tour intenţionează să preia compania aeriană Anima Wings.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

News.ro anunţa în octombrie 2021 că societatea greacă Aegean Airlines şi-a extins cota de participare la 51% din capitalul companiei aeriene Animawings, de la 25% anterior, restul acţiunilor fiind controlate de Memento Group. Informaţia a fost publicată la acea dată de omul de afaceri Cristian Pandel, proprietarul Memento Group şi al agenţiei de turism Christian Tour.

”Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Christian Tour Holding SA intenţionează să preia Anima Wings Aviation SA”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Grupul Christian Tour, cunoscut pe piaţă şi sub numele de Memento Group, este activ în principal pe piaţa furnizării de servicii turistice.

Anima Wings este o companie specializată în zboruri de tip charter destinate tour-operatorilor din România.

Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.