Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat miercuri că, potrivit noilor prevederi legale, montarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică şi/sau panouri solare pentru încălzirea apei este permisă fără ca proprietarul clădirii să obţină autorizaţia de construire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăriile trebuie însă anunţate referitor la modificările aduse locuinţei, înaintea începerii lucrărilor.

”Începând cu data de 27 iunie 2019, persoanele interesate să-şi monteze panouri fotovoltaice nu mai sunt nevoite să cheltuie bani şi să piardă timp pentru obţinerea autorizaţiei de construire întrucât prin modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii s-a eliminat obligativitatea deţinerii unei astfel de autorizaţii”, arată un comunicat al AFM.

Modificarea actului normativ a fost iniţiată de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru a debloca programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

În plus, a fost vizat şi programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.