Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în august cu 7,8%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 9,5%, serie brută, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iulie, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 10,2%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,3%, serie brută. 

În august, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 7,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 11,2%.

Volumul cifrei de afaceri a înregistrat un avans datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+22,8%), comerţul cu autovehicule (+10,7%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+8,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,5% mai mare comparativ cu luna august 2018, creştere susţinută de activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+19,4%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+12,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+10,9%) şi de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,1%).

Cifra de afaceri provenită din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 4,5%.

În primele 8 luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 7,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,1%.

În 2018, faţă de 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,9%, serie brută.

 

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.