Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Timişoara au anunţat, vineri, după anunţul companiei Blue Air privind retragerea cursei Timişoara – Iaşi, că activitatea se desfăşoară în baza unor contracte şi că până în momentul de faţă nu a existat nicio comunicare directă între cele două părţi, privind problemele apărute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de presă, de vineri seară, al Aeroportului Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara (AIT) se arată că nu poate fi vorba de o creştere a tarifelor în decizia companiei Blue Air de a retrage cursa aeriană Timişoara- Cluj- Iaşi.

”Operarea companiei Blue Air pe Aeroportul Timişoara se desfăşoară în baza contractelor de operare şi de handling încheiate între părţi. Tarifele de operare sunt cele publicate, în mod transparent, în AIP România şi aplicate, în mod nediscriminatoriu, absolut tuturor companiilor aeriene care operează pe Aeroportul Timişoara. Acestea nu au suferit modificări semnificative în ultimii cinci ani şi, prin urmare, nu poate fi vorba despre o creştere a tarifelor care să determine eventuale nemulţumiri ale operatorului aerian”, se arată în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii AIT arată că programul de zbor al curselor se desfăşoară conform solicitărilor Blue Air.

”Programul de zbor al curselor pe Aeroportul Timişoara se desfăşoară în conformitate cu solicitările companiei Blue Air şi în corelare cu orele stabilite pentru operarea la / de la Cluj şi Iaşi. Aeroportul Timişoara nu a fost, nu este şi nici nu va deveni în viitorul apropiat un «aeroport coordonat de slot». Prin urmare, compania Blue Air nu are nicio restricţie impusă de către Aeroportul Timişoara cu privire la orele de operare a curselor”, mai arată sursa citată.

Prezenţa altor companii low cost nu afectează traficul Blue Air, arată cei de la AIT.

”Prezenţa altor operatori de tip low-cost pe Aeroportul Timişoara nu are cum să afecteze traficul companiei Blue Air dintr-un motiv foarte simplu: Blue Air este singura companie aeriană care efectuează curse aeriene pe ruta Timişoara – Iaşi – Cluj. Faptul că Wizzair şi Ryanair operează pe diferite aeroporturi din Anglia, Germania, Franţa, Spania, Belgia, Olanda şi Israel nu are cum să afecteze cusele operate de către compania Blue Air. Prin urmare şi afirmaţia potrivit căreia cursele operate de către Blue Air pe Aeroportul Timişoara sunt afectate de «prezenţa tot mai agresivă pe care companiile low-cost străine o au pe piaţa românească» este una eronată”, se mai arată în comunicatul Aeroportului.

Potrivit documentului, anunţul Blue Air a fost ”surprinzător”, deşi au existat unele neînţelegeri.

”Comunicatul de presă al companiei Blue Air a fost unul surprinzător pentru noi întrucât, chiar dacă au existat anumite neînţelegeri la nivel inter-departamental, nu a existat nicio comunicare directă prealabilă între factorii decizionali direct implicaţi în colaborarea dintre cele două societăţi, şi anume: Directori Comerciali, Directori Economici şi Directori Generali”, se mai arată în acelaşi comunicat.

Conducerea Aeroportului din Timişoara este de părere, totodată, că ”orice discrepanţă apărută în colaborarea dintre cele două societăţi poate fi rezolvată pe cale amiabilă, dacă acest lucru se doreşte”.

Compania Blue Air a anunţat, vineri, anularea zborurilor pe ruta Iaşi - Cluj - Timişoara, începând din 17 februarie, motivând unele ”fricţiuni” în relaţia cu aeroportul din Timişoara. Zborurile Iaşi - Timişoara erau operate zilnic, din noiembrie 2016.

Reprezentanţii Blue Air au făcut anunţul pe pagina de Facebook a companiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.