Traficul de persoane pe Aeroportul din Iaşi a ajuns, în luna august, la 90 la sută faţă de cel înregistrat înainte de pandemie, directorul aeroportului ieşean, Romeo Vatră, precizând că situaţia se redresează, iar cifrele sunt optimiste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit conducerii aeroportului ieşean, în luna august, au fost înregistraţi 116.390 de pasageri îmbarcaţi şi debarcaţi, ceea ce reprezintă 90 la sută din volumul de trafic din august 2019.

Totodată, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, creşterea este dublă.

Conducerea aeroportului din Iaşi susţine că revenirea la nivelul de trafic din 2019 era preconizată abia pentru anul 2024, însă acest lucru se produce mult mai repede.

"Cifrele de trafic sunt optimiste, semn ca situaţia se redresează. Creşterea fluxului de pasageri în ultimele luni este determinată de reluarea treptată a rutelor mai vechi, venirea la Iaşi a două companii noi, Lufthansa şi Hisky, şi reluarea parteneriatului cu Blue Air. Evoluţia traficului în sezonul estival, cu precădere în luna august, a fost favorizată şi de operarea mai multor curse charter şi sezoniere spre şapte destinaţii de vacanţă din Grecia, Turcia, Cipru şi Egipt, care s-au bucurat de un grad de încărcare foarte bun încă de la primele zile de operare”, a declarat, miercuri, directorul interimar al Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră.

El a precizat că în decembrie vor fi deschise noi rute externe pe aeroportul din Iaşi, către Madrid şi Dublin.

Totodată, Blue Air a anunţat recent că în primăvara anului viitor va redeschide baza aeriană de la Iaşi şi va introduce zboruri către cinci destinaţii.

"Perspectivele de creştere din punctul de vedere al traficului ne vor plasa, în următorii ani, chiar mai sus de aeroporturile concurente din vestul ţării, iar pentru a reuşi acest lucru e necesar ca până în decembrie 2023 să finalizăm prima etapă din proiectul de extindere a infrastructurii, astfel încât să putem procesa anual 3,5 milioane de pasageri”, a afirmat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iaşi.

În prezent, şase companii aeriene operează zboruri regulate pe Aeroportul Iaşi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.