Aeroportul din Stuttgart pregăteşte investiţii de 100 milioane euro în acest an, aproape de două ori mai mari faţă de investiţiile din anii anteriori, care au fost în medie de 50-60 milioane euro, a declarat miercuri directorul general al Aeroportului Stuttgart, Arina Freitag, într-o conferinţă de presă organizată în cadrul aeroportului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anul acesta sunt planificate investiţii de aproximativ 100 milioane euro. Investiţiile vor fi direcţionate în infrastructură, în modernizarea sistemelor privind transportul bagajelor, precum şi în terminale şi zonele adiacente”, a declarat miercuri directorul general al Aeroportului Stuttgart, Arina Freitag, într-o conferinţă de presă organizată în cadrul aeroportului.

Anul trecut, circa 11 milioane de pasageri au tranzitat Aeroportul Stuttgart.

”Pentru anul acesta, estimăm o creştere de 5% a numărului de pasageri tranzitaţi, comparativ cu anul trecut”, a adăugat Arina Freitag.

Directorul general al Aeroportului Stuttgart apreciază totodată revenirea Tarom în operare pe acest aeroport, după 16 ani.

”Suntem foarte bucuroşi că Tarom a lansat curse din Timişoara şi Sibiu spre Stuttgart. Astfel, pasagerii noştri au acum mai multe conexiuni în întreaga lume, mai ales că România are o economie în creştere. Suntem foarte bucuroşi că Stuttgartul şi landul Baden-Württemberg sunt acum conectate cu o ţară cu o economie puternică”, a mai spus Arina Freitag.

Aceasta a participat miercuri, alături de directorul general al Tarom, Werner Wolff, la un eveniment organizat pentru a celebra inaugurarea rutei Bucureşti-Sibiu-Stuttgart, operată de Tarom începând cu 15 iulie.

Conducerea Tarom apreciază că deschiderea rutei Bucureşti - Sibiu – Stuttgart reprezintă un avantaj consistent pentru întărirea industriei româno-germane din regiune.

”Există cerere de la Sibiu, a fost un potenţial care a fost calculat. Gradul de încărcare a fost de circa 50-60% în primele zile de operare ale cursei şi nu este rău pentru început. Toate aceste noi rute vor contribui la dezvoltarea oraşului Sibiu”, spune şeful Tarom.

Compania va opera trei zboruri pe săptămână din Sibiu spre Stuttgart, adăugându-se celor şase frecvenţe săptămânale operate deja din Sibiu către Munchen.

”Mă bucur că avem posibilitatea din acest an să reluăm această rută. Trebuie să facem legătura între Capitala ţării şi fosta capitală culturală europeană”, a adăugat Werner Wolff, care a menţionat că Tarom are o strategie pentru a dezvolta fiecare aeroport în sine, conectându-le cu marile aeroporturi externe.

Directorul general al Tarom, Werner Wolff, a declarat că unul dintre principalele motive pentru care societatea de stat a decis deschiderea acestei noi rute îl reprezintă potenţialul de creştere şi consolidare pentru industria româno-germană din regiune.

“Marquardt, Siemens, Star Transmission, Bosch, Continental sunt doar câteva exemple de companii germane care au găsit modelul succesului în Sibiu. Trebuie să fim conştienţi de forţa ‘magnetică’ a Sibiului pentru investitorii germani, şi nu numai. De aceea, Tarom doreşte să facă parte din acest model de succes, să contribuie la dezvoltarea relaţiilor română-germane din regiune, să reducă distanţa dintre cele două lumi, pe calea aerului. După Munchen, pasul firesc pentru noi a fost Stuttgart”, a subliniat Werner Wolff.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.