Raiffeisen Bank anunţă că acţionarii Aedificium Banca pentru Locuinţe SA (ABL) au hotărât demararea procesului de renunţare la autorizaţia de funcţionare, astfel că ABL va fi dizolvată şi apoi va urma lichidarea sa voluntară. Decizia acţionarilor Băncii este înaintată Băncii Naţionale a României, în vederea obţinerii aprobării prealabile a acesteia, condiţie necesară şi obligatorie pentru începerea procesului de lichidare voluntară, potrivit legii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În conformitate cu prevederile Regulamentului ASF nr. 5/ 2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si Legii nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, Raiffeisen Bank SA aduce la cunoştinţa publicului faptul că acţionarii Aedificium Banca pentru Locuinţe SA (ABL) au hotărât demararea procesului de renunţare la autorizaţia de funcţionare, urmând un proces transparent în care ABL îşi va îndeplini integral toate obligaţiile faţă de clienţi şi creditori”, se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de Raiffeisen Bank.

Astfel, în data de 28 noiembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor ABL a decis demararea procesului de renunţare la autorizaţia de instituţie de credit, ce presupune dizolvarea, urmată de lichidarea voluntară a ABL.

”Prin procesul de lichidare voluntară se va asigura o procedură ordonată şi transparentă, cu respectarea legii şi a drepturilor tuturor creditorilor ABL. Decizia acţionarilor Băncii se înaintează Băncii Naţionale a României, în vederea obţinerii aprobării prealabile a acesteia, condiţie necesară şi obligatorie pentru demararea procesului de lichidare voluntară, potrivit legii. Până la obţinerea aprobării Băncii Naţionale a României, activitatea Aedificium Banca pentru Locuinţe SA va continua în aceleaşi condiţii ca şi până în prezent. Clienţii sunt prioritatea noastră. Pe parcursul procesului de lichidare voluntară, ABL îşi va achita integral obligaţiile faţă de clienţii săi şi ceilalţi creditori. În cazul în care clienţii ABL nu au putut fi contactaţi sau nu au transmis detaliile necesare transferării sumelor cuvenite acestora, ABL va consemna sumele respective către Raiffeisen Bank România, de unde pot fi ridicate de către aceştia”, arată banca.

Din 2019, Raiffeisen Bank România este acţionarul principal al Aedificium Banca pentru Locuinţe, cu o participaţie de 99,9993%. Aedificium Banca pentru Locuinţe avea la finalul anului fiscal 2022 active în valoare de 107 milioane de lei, deţinând o cotă de piaţă de 0,02% (după active).

„În funcţie de evoluţiile ulterioare şi de răspunsul ce ne va fi comunicat de Banca Naţională a României, vom reveni cu precizări pentru clienţii noştri în ceea ce priveşte modalitatea de derulare a contractelor existente de economisirecreditare în domeniul locativ. Subliniem că, în prezent, derularea acestora are loc în condiţii normale, în acord cu legea şi cu prevederile cadrului contractual aplicabil”, a declarat Mădălina Badea, preşedinte, Aedificium Banca pentru Locuinţe.

De asemenea, prin implementarea procesului de încetare a activităţii bancare şi de lichidare voluntară, se urmăreşte minimizarea impactului şi protejarea intereselor tuturor părţilor interesate (stakeholders) în perioada următoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.