Fondul internaţional de private equity ADM Capital a fost de acord să-şi vândă integral acţiunile Brikston Construction Solutions către Wienerberger AG din Austria în octombrie 2017, iar tranzacţia a fost înaintată Consiliului Concurenţei din România pentru procesul de evaluare si aprobare. Însă, în urma corespondenţei cu Consiliul Concurenţei din România, ADM Capital şi Wienerberger au anulat tranzacţia, au anunţat luni cele două companii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca fond de private equity orientat spre dezvoltare, ne-am concentrat întotdeauna asupra creşterii cifrelor de afaceri si profitabilitatii companiilor noastre. Brikston a înregistrat o creştere puternică sub ADM Capital şi a îmbunătăţit profitul operaţional cu mai mult de 75% în ultimii patru ani. Împreună cu echipa de management, vom fi dedicaţi creşterii ulterioare a companiei Brikston prin mijloace organice şi anorganice", spune Anthony Stalker, partener al ADM Capital.

Înfiinţată în 1967 ca entitate de stat şi privatizată în 1994, Brikston este un producător de cărămidă de elita din România. Brikston oferă industriei de construcţii din România un portofoliu extins de produse constând din blocuri ceramice, cărămizi pline, caramizi pentru faţade, tigle ceramice şi produse decorative în diverse culori şi dimensiuni.

Cu sediul în Iaşi, compania a realizat vânzări de aproximativ 19 milioane de euro în anul 2017, având o reţea de distribuţie care acoperă o parte din teritoriul României, precum şi exporturi către Republica Moldova şi Ucraina.

Fondat în 1998, ADM Capital are peste 20 de ani de experienţă în investiţii în pieţele emergente din 20 de ţări. Cu peste 50 de persoane în birourile locale, inclusiv Alma Ata, Istanbul, Londra, Moscova, Kiev şi Hong Kong, activele administrate ale ADM Capital depăşesc acum 1,3 miliarde dolari. Activitatea europeană a companiei ADM Capital este operată sub umbrela CCL Capital.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.