Meta Platforms a revenit în preferinţele investitorilor, iar acţiunile sale au urcat joi cu 15%, la cel mai ridicat nivel din ultimele 52 de săptămâni, în urma raportării unor rezultate trimestriale peste aşteptări, după ce compania s-a concentrat pe inteligenţa artificială şi reducerea costurilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Meta au crescut cu 74% de la începutul acestui an.

Dacă avansul acţiunilor Meta se va menţine, evaluarea sa de piaţă ar creşte cu 75 de miliarde de dolari, iar titlurile ar depăşi Nvidia, ca cele mai performante în indicele S&P 500, de la începutul anului.

Avansul titlurilor Meta a susţinut creşterea acţiunilor altor companii de tehnologie, de la Snap şi Pinterest la Amazon.com, cu până la 3,1%.

"Dacă vrei să fii tratat şi apreciat ca o acţiune de creştere, ai nevoie de creştere! Şi tocmai asta a oferit Meta, revenind la creştere... la fel cum întrebările despre o potenţială recesiune devin tot mai puternice", a spus analistul Bernstein Mark Shmulik într-o notă.

Shmulik s-a numărat printre cei 27 de analişti care au ridicat preţurile ţintă pentru Meta, împingând estimarea medie la 270 de dolari, ceea ce reprezintă un avantaj de aproape 13% pentru o acţiune care conduce deja în acest an câştigurile în rândul companiilor Big Tech.

Meta a depăşit aşteptările privind profitul şi veniturile din primul trimestru, care au crescut pentru prima dată în aproape un an, cel mai recent semn că giganţii tehnologici americani s-au scos dintr-o criză care a declanşat zeci de mii de disponibilizări.

Rezultatele au subliniat, de asemenea, importanţa tot mai mare a inteligenţei artificiale, CEO-ul Mark Zuckerberg afirmând că tehnologia a ajutat la creşterea traficului către Facebook şi Instagram şi să câştige mai mult din vânzările de reclame.

”Credem că AI a jucat un rol crucial în schimbarea Meta, de la afişarea unui set mai limitat de prieteni, familie şi conţinut urmărit la un set aproape nelimitat de conţinut recomandat acu şi disponibil în Reels şi Feed”, au spus analiştii J.P. Morgan.

Zuckerberg a mai spus că compania, care a efectuat mai multe reorganizări costisitoare pentru a-şi consolida activitatea de bază, nu a mai rămas în urmă în construirea infrastructurii AI.

”Anul de eficienţă deschide calea către ofensiva AI”, a spus Rohit Kulkarni, de la Roth MKM.

Compania a raportat miercuri rezultatele trimestriale, care sunt peste aşteptările analiştilor. Profitul pe acţiune de 2,2 dolari pe unitate este peste cel de 2,03 dolari pe unitate anticipat de analişti. Veniturile sunt de 28,65 miliarde de dolari, faţă de cele 27,65 miliarde de dolari prognozate de analişti.

Directorul financiar al Meta, Susan Li, a spus că rezultatele financiare au fost susţinute de cheltuielile pentru publicitate ale promotorilor din China.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.