Acţiunile marilor companii europene au închis vineri în creştere, susţinute de titlurile bancare, al căror indice a urcat cu 3%, după rezultatele financiare peste aşteptări publicate de băncile americane JPMorgan, Citigroup şi Wells Fargo, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în urcare cu 0,53%, aceasta fiind a patra sesiune pozitivă consecutivă.

Evoluţia de vineri a dus creşterea săptămânală la 1,15%, conform datelor Eikon.

Sectorul bancar a consemnat cea mai bună evoluţie, o creştere cu 3% după ce rezultatele băncilor americane JPMorgan, Citigroup şi Wells Fargo au depăşit estimările.

Indicele sectorului de utilităţi a înregistrat în schimb cea mai slabă evoluţie, cu un declin de 1,5%

Indicele preţurilor şa producători din SUA pentru luna martie, o măsură a preţurilor plătite de companii, a scăzut cu 0,5% faţă de luna precedentă.

Între timp, vânzările cu amănuntul din SUA au scăzut cu 1%, amplificând aşteptările că Rezerva Federală va întrerupe ciclul actual de creştere a dobânzilor.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 0,5%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,52%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,36%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.