Acţiunile marilor companii europene au închis în creştere luni, prima zi de tranzacţionare din 2021, datorită aşteptărilor investitorilor ca acordul pentru Brexit şi campaniile de vaccinare împotriva Covid-19 să susţină o redresare economică solidă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,7%, la un nou maxim din februarie 2020. Titlurile din sectorul minier, sensibile la perspectivele economice, au avansat cu peste 3%.

Indicele german DAX a crescut cu 0,1%, iar indicele CAC 40 al bursei din  Paris cu 0,7%.

Acţiunile grupului german de turism TUI au urcat cu 2,7%, după ce directorul general al acestui a afirmat că se aşteaptă la o vară în mare parte normală în acest an.

Acţiunile globale au atins maxime record, iar STOXX 600 a recuperat circa 50% din pierderile consemnate începând din martie 2020, datorită speranţelor investitorilor că vaccinurile pentru Covid-19 vor contribui la redresarea rapidă a economiilor.

Marea Britanie a început luni vaccinarea populaţiei cu vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca.

“Distribuirea vaccinului pentru Covid-19 al AstraZeneca/Universitatea Oxford se află şi ea în spatele evoluţiei pozitive a acţiunilor europene”, a declarat David Madden, analist la CMC Markets în Londra.

Indicele londonez FTSE 100 a avansat luni cu 1,7%, în prima zi de tranzacţionare cu Marea Britanie în afara UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.