Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile de miercuri la cel mai redus nivel din ultimele 14 luni, inversând creşterile determinate iniţial de reducerea dobânzilor de către Banca Angliei, pierderile fiind alimentate şi de scăderile accentuate de pe Wall Street, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele pan-european STOXX 600 a închis în declin cu 0,7%, pe fondul incertitudinilor legate de impactul economic al epidemiei de coronavirus.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,35%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,4%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,57%. La Milano, indicele FTSE MIB a coborât cu 0,33%, iar indicele IBEX 35 al bursei din Madrid cu 0,34%.

Iniţial, acţiunile europene au crescut după ce Banca Angliei a anunţat reducerea dobânzii cheie cu 0,5 puncte procentuale, la 0,25%, alăturându-se altor bănci centrale majore care au luat astfel de măsuri pentru a proteja economiile de impactul epidemiei. Banca Angliei a anunţat şi fonduri semnificative pentru combaterea extinderii virusului.

Cu toate acestea, acţiunile britanice au înregistrat miercuri cele mai slabe performanţe. Titlurile BP şi Royal Dutch Shell au închis în declin cu 3,6% şi 2,4%.

Îngrijorările au crescut după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că epidemia de Covid-19 poate fi descrisă drept o pandemie.

Pieţele aşteaptă şedinţa de joi a Băncii Centrale Europene, pentru a vedea dacă instituţia reduce dobânzile, care sunt deja negative.

În SUA, indicele Dow Jones Industrial Average este în scădere cu 6%, S&P 500 cu 5,56%, iar Nasdaq cu 5,3%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.