Acţiunile europene au închis miercuri în declin din cauza îngrijorărilor provocate de numărul record al infectărilor cu varianta Omicron a coronavirusului, cele mai mari scăderi fiind înregistrate de titlurile din sectorul tehnologiei, cel al sănătăţii şi cel al călătoriilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean STOXX 600 a coborât cu 0,1%, tras în jos de acţiunile Novo Nordisk, Novartis şi Roche. Subindicele tehnologic a coborât cel mai mult, cu 1,1%.

Majoritatea celorlalte burse europene au scăzut. Indicele german DAX, CAC 40 al bursei din Paris şi IBEX al bursei din Spania au consemnat declinuri cuprinse între 0,7% şi 0,2%. Doar indicele britanic FTSE 100 a urcat, cu 0,6%.

Acţiunile Deutsche Bank au scăzut cu 1,4%, în urma unei amenzi aplicate de autoritatea germană de reglementare a sectorului financiar, de 10 milioane de euro, în legătură cu dobânda europeană interbancară.

Piaţa a fost influenţată negativ de numărul record al infecţiilor cu varianta Omicron a coronavirusului, la nivel global, comparativ cu o perioadă de şapte zile anterioară, potrivit datelor publicate miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.