Acţiunile Disney au crescut luni cu circa 5%, după ce compania a anunţat că l-a înlocuit pe CEO-ul Bob Chapek, care a fost criticat tot mai mult în ultimele luni din cauza performanţelor financiare ale companiei, cu Bob Iger, fost director general până în 2020, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până la închiderea tranzacţiilor de vineri, acţiunile companiei au scăzut în acest an cu aproximativ 40%.

Chapek, care i-a succedat lui Iger în funcţia de CEO la începutul anului 2020, a fost criticat şi analizat din ce în ce mai mult din cauza performanţelor companiei din ultimele luni.

Cel mai recent raport financiar trimestrial, publicat la începutul acestei luni, a dus la scăderea dramatică a acţiunilor companiei.

La trei zile după acest raport, Chapek le-a spus subordonaţilor săi, într-un memo, că Disney va încerca să reducă costurile prin îngheţarea angajărilor, disponibilizări şi alte mijloace.

Totuşi, decizia de a-l înlocui pe Chapek cu Iger a uimit lumea afacerilor.

Iger, care a lucrat timp de 15 ani ca şef al Disney, a spus anterior că nu se va întoarce în acest post, în timp ce compania i-a reînnoit contractul lui Chapek la începutul acestui an, în timp ce acesta îşi impunea viziunea de reorganizare a Disney.

Chapek a preluat conducerea chiar înainte ca pandemia de Covid să afecteze grav afacerile Disney, închizând parcurile tematice şi ţinându-i filmele departe de cinematografe timp de luni de zile.

Pe măsură ce Chapek a ajutat compania să înfrunte această furtună, Iger fiind încă preşedinte până în decembrie anul trecut, acţiunile companiei au urcat la puţin peste 200 de dolari, la un moment dat în 2021. De atunci, acţiunile Disney au scăzut, iar vineri au închis sub 100 de dolari pe unitate.

În timpul mandatului lui Chapek, acţiunile Disney au scăzut cu 28% până vineri, în timp ce indicele Dow Jones a crescut cu 25%, iar S&P 500 a crescut cu 27%.

Anul acesta, Disney s-a numărat printre trei companii cu cele mai proaste performanţe din cadrul indicelui Dow Jones, alături de Intel şi Salesforce.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.