Acţiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de joi la un nivel record, după rezultatele trimestriale solide raportate de companii şi noi date privind economia americană, care arată o redresare a cheltuielilor de consum şi a pieţei muncii, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,9%, la un nivel record, de peste 34.000 de puncte. Indicele S&P 500 a crescut cu 1,1%, atingînd la rândul său un nivel record. Indicele Nasdaq Composite a avansat cu 1,3%.

Acţiunile companiilor de tehnologie şi-au revenit, ca urmare a scăderii randamentelor obligaţiunilor. Titlurile Facebook, Amazon, Apple, Netflix şi Alphabet au crescut fiecare cu peste 1%.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a scăzut cu 0,08 puncte procentuale, la sub 1,56%.

Datele oficiale au arătat o creştere a vânzărilor cu amănuntul de 9,8%, în luna martie.

Potrivit unui raport separat, înregistrările efectuate pentru prima oară pentru asigurare de şomaj au scăzut la cel mai redus nivel atins din martie 2020.

Departamentul Muncii a raportat 576.000 de solicitări noi pentru indemnizaţii pentru şomaj, în săptămâna încheiată pe 10 aprilie.

Analiştii intervievaţi de Dow Jones se aşteptau la 710.000 de solicitări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.