Alibaba a obţinut rezultate financiare cu mult peste aşteptările analiştilor, în trimestrul al treilea fiscal, urcând cu 6% acţiunile gigantului tehnologic chinez cotate la bursă în SUA, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată cum a evoluat Alibaba în trimestrul încheiat la 31 decembrie 2022, faţă de estimările consensuale ale Refinitiv:

Venituri: 247,76 miliarde de yuani chinezi (35,92 miliarde de dolari) faţă de 245,18 miliarde de yuani estimaţi, în creştere cu 2% faţă de anul precedent;

Câştigul pe certificat american de depozit: 19,26 yuani faţă de 16,26 yuani preconizat, în creştere cu 14% faţă de anul trecut;

Profit net: 46,82 miliarde de yuani faţă de 34,02 miliarde de yuani, în creştere cu 69% faţă de anul precedent.

Capitalizarea de piaţă a grupului Alibaba a scăzut cu aproximativ 600 de miliarde de dolari, faţă de vârful atins în octombrie 2020, deoarece un mediu de reglementare înăsprit pentru companiile de tehnologie din China, împreună cu politicile stricte de control al Covid-19 şi o încetinire economică ulterioară au lovit gigantul comerţului electronic.

Acţiunile Alibaba din Hong Kong au închis joi în creştere, înaintea raportării financiare, deoarece investitorii au pariat că redeschiderea economică a Chinei va contribui la stimularea încrederii şi a cheltuielilor consumatorilor, ceea ce va ajuta, în cele din urmă, gigantul comerţului electronic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.