Plata contactless cu iPhone-ul, prin Apple Pay, va creşte şi în următorii ani şi va contribui cu din ce în ce mai mulţi bani la divizia de servicii a Apple, din care face parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform firmei de cercetare Bernstein, în prezent, Apple deţine 5 procente din piaţa tranzacţiilor cu cardul la nivel mondial. Mai mult, până în 2025, Apple Pay va opera la nivel global una din zece tranzacţii cu cardul.

La fel ca serviciile concurente de la Google şi Samsung, Apple Pay funcţionează prin NFC şi permite utilizatorilor să plătească contactless cu iPhone-ul. Serviciul funcţionează în tandem cu un card (sau mai multe) pe care utilizatorul îl salvează în aplicaţia Wallet.

Apple opreşte un anumit procent din fiecare tranzacţie realizată în acest fel.

Gigantul american exercită un control riguros asupra propriei platforme şi din acest punct de vedere. Astfel, Apple Pay este singurul portofel electronic care poate realiza tranzacţii prin NFC pe iPhone.

Toţi banii generaţi de Apple Pay sunt trecuţi în contul din ce în ce mai productivei divizii de servicii. Aceasta a câştigat 12,7 miliarde de dolari în ultimul trimestru, în creştere cu 17% de la an la an.

Piaţa globală a plăţilor digitale este estimată la 1 trilion de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.