Muzeul „Antipa” va prezenta publicului, miercuri, de la ora 10.00, „Diodrama acvatică. Viaţa în plastic”, un peisaj acvatic ce nu ar trebui să existe în natură, de Ziua Mondială a Apei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Administraţia Naţională „Apele Române” şi S.C. Apa Nova S.A. organizează în zilele de 22 şi 23 martie proiectul „Aqua Viva”, prilejuit de Ziua Mondială a Apei.

Tematica evenimentului o reprezintă conştientizarea importanţei protejării apei ca element fundamental al vieţii, esenţial în dezvoltarea durabilă a habitatelor naturale şi urbane în contextul biodiversităţii.

Misiunea Direcţiei de Mediu implică iniţierea şi promovarea de acţiuni/campanii de conştientizare a cetăţenilor cu privire la importanţa problematicii de mediu.

În deschiderea evenimentului vor vorbi dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi Oana Ristea, şefa Laboratorului de Calitate din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, şefa Laboratorului de Calitate a Apelor din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”- Apele Romane Buzau-Ialomita şi coordonatoarea din partea României a proiectului ProtectStreams4Sea.

Sub sloganul „Adu un PETşte ca să vezi un PEŞTE”, în această zi, accesul vizitatorilor în expoziţia permanentă a Muzeului va fi gratuit la schimb cu un ambalaj/recipient de tip PET.   

Totodată, în data de 23 martie este asigurat accesul unor grupuri de elevi şi cadre didactice în incinta Uzinei de Tratare şi Producţie a Apei Potabile „Roşu” prin grija Societăţii Apa Nova S.A. şi la laboratoarele de calitate a apelor ce aparţin de Administraţia Naţională „Apele Române”.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este depozitarul unui bogat material legat de fauna României şi cea mondială. Instituţia rămâne fidelă misiunii de popularizare a cunoştinţelor de specialitate şi de informare a publicului privind problemele actuale legate de protecţia mediului şi conservarea habitatelor.

Uzina de Tratare şi Producţie a Apei Potabile „Roşu” este una dintre cele mai importante staţii de tratare a apei, aceasta furnizând oraşului Bucureşti peste 150.000 m3 de apă, iar capacitatea sa maximă poate ajunge până la 520.000 m3/zi, în caz de necesitate.

Administraţia Naţională „Apele Române” administrează apele din domeniul public al statului şi infrastructura Sistemului Naţional de Gospodărire a Apelor formată din lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundaţiilor, canale, derivaţii interbazinale, prize de apă şi alte lucrări specifice, precum şi infrastructura sistemelor naţionale de veghe hidrologică, hidrogeologică şi de monitorizare a calităţii resurselor de apă aflate în patrimoniul său, în scopul cunoaşterii şi a gestionării unitare pe ansamblul ţării, a resurselor de apă de suprafaţă şi subterane.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.