Evenimentul "Opere pe rafturile bibliotecii: muze şi muzicalitate", realizat de actori şi muzicieni români consacraţi sau în curs de afirmare, va fi organizat online, în perioada 15-31 ianuarie, de Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi de Teatrul Dramaturgilor Români de Ziua Culturii Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicul poate urmări vineri, de la ora 17.00, pe pagina principală de Facebook a BMB, un spectacol muzical în al cărui repertoriu vor fi cântece inspirate din lirica românească, interpretate de cunoscuţi solişti de operă.

Totodată, în aceeaşi perioadă, vor fi postate recitaluri de versuri din creaţia eminesciană, potrivit unui comunicat al BMB. 

În contextul actual, în care participarea fizică la evenimente culturale nu este posibilă din cauza pandemiei, nevoia de a avea acces la acte de cultură de calitate este mai mare ca niciodată. Astfel, prin seria de evenimente propuse, prin complexitatea lor, BMB şi TDR vor contribui direct la promovarea valorilor culturale naţionale, dând posibilitatea spectatorilor online de pretutindeni de a reflecta la modul în care cultura şi arta, manifestări cheie ale umanităţii, reprezintă un resort nesecat de susţinere şi perpetuare a specificităţii naţionale şi universale.

Proiectul "Opere pe rafturile bibliotecii: muze şi muzicalitate" este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.