Zidul de incintă al Cetăţii Medievale Sighişoara s-a prăbuşit sâmbătă pe o porţiune de 4,6 metri, în zona Tronsonului 11, camerele de supraveghere surprinzând momentul, a anunţat Primăria Municipiului într-un comunicat publicat pe site.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean a dispus ca măsură de urgenţă izolarea zonei şi a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, au fost luate măsuri pentru restricţionarea traficului auto pe strada Zidul Cetăţii, pe un sens de circulaţie, închiderea accesului pietonal pe Aleea Cetăţii (Turnul Cizmarilor - Turnul Croitorilor), executarea unor lucrări de sprijinire a zidului şi notificarea Ministerului Culturii, Inspecţiei de Stat în Construcţii, Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Mureş şi Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş.

Luni, ca urmare a solicitării transmise, doi reprezentanţi ai Institutului Naţional al Patrimoniului au venit la faţa locului. În urma constatărilor efectuate, reprezentanţii I.N.P. vor urgenta procedura de elaborare a temei de proiectare şi a procedurii de licitaţie în vederea realizării proiectului tehnic pentru refacerea zidului, urmând să fie finalizate lucrările de sprijinire a zidului.

În documentaţia istorică existentă - planuri ale cetăţii din anul 1.750 - rezultă că, în zona prăbuşirii zidului de incintă, în vechime, au avut loc alunecări de teren, iar lucrările edilitare de refacere au fost efectuate în anul 1.858, potrivit reprezentanţilor locali. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.