YouTube a anunţat că a şters peste jumătate dintre videoclipurile considerate „violente”, după ce poliţia britanică le-a ales în mod special pe cele aparţinând stilului drill, parte a genului trap, informează NME.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un reprezentant al Metropolitan Police a cerut orice videoclip care pare să glorifice violenţa - alegând muzica drill, considerată un stil periculos. Stilul muzical parte a genului trap este originar din Chicago.

Peste 30 de videoclipuri au fost şterse până în prezent. 

„Bandele încearcă să se depăşească prin conţinut filmat - ceea ce pare a fi un videoclip poate conţine limbaj explicit şi ameninţări între găşti”, a spus Mike West de la Metropolitan Police pentru BBC. „Există gesturi violente şi descrieri grafice a ceea ce şi-ar face unii altora”.

La începutul anului, rapperul Junior Simpson, în vârstă de 17 ani, a primit o pedeapsă cu închisoare pe viaţă după ce a scris un cântec despre violenţa cu armă albă, înainte ca împreună cu alţi trei să înjunghie mortal un adolescent în vârstă de 15 ani din Tottenham.

West a precizat pentru The Independent că doar videoclipurile „ce cresc riscul de violenţă” sunt vizate, şi nu muzica drill în general.

„Am colaborat cu Google (deţinătorul YouTube, n.r.) pentru a elimina unele videoclipuri, iar ei au făcut asta”, a mai spus el, adăugând că această colaborare va continua.

Peste 5.000 de oameni au semnat până acum o petiţie creată de grupul drill 1011, prin care cer YouTube să oprească acţiunea împotriva acestui stil de muzică.

Un purtător de cuvânt al YouTube a explicat că au avut în vedere doar videoclipurile care încălcau condiţiile platformei. „Nu vrem ca platforma noastră să fie folosită pentru a incita la violenţă”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.