Artistul belgian Wim Vandekeybus va prezenta, alături de compania sa, Ultima Vez, pe 27 septembrie, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” Bucureşti, spectacolul “In Spite of Wishing and Wanting (Revival 2016)”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul are loc în cadrul eXplore Festival, ajuns la a 12-a ediţie, care va avea loc în perioada 24 septembrie - 8 octombrie, la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional al Literaturii Române, şi WASP – Working Art Space and Production. Evenimente speciale ale festivalului vor urma în perioada octombrie – noiembrie 2017 în oraşele Iaşi şi Arad. 

Vandekeybus reuşeşte în spectacolul ”In Spite of Wishing and Wanting” să capteze subiecte riscante în imagini. Simbolurile cunoscute ale viselor şi dorinţelor sunt dezbrăcate de clişeele psihanalitice şi transformate în vocabularul de dans spectaculos şi poetic al Ultima Vez.

Coloana sonoră a spectacolului, care include filmul scurt "The Last Words", realizat de Vandekeybus, este asigurată de David Byrne.

”In Spite of Wishing and Wanting” a fost creat în anul 1999 şi reprezintă un moment foarte important în opera lui Wim Vandekeybus. În ianuarie 2016, Ultima Vez a reluat această producţie cu o distribuţie complet nouă.

"Am amintiri excepţionale despre primul turneu «In Spite of Wishing and Wanting», în mai mult de 50 de oraşe din întreaga lume. Pentru prima dată piesa nu se referea la chimia dintre bărbaţi şi femei, ci la un tip de dorinţă primară într-o lume populată doar de bărbaţi. Dură, sălbatică, naivă, jucăuşă şi copilărească, temătoare de prea multe vise”, spune Wim Vandekeybus.

Wim Vandekeybus a fost prezent la eXplore Festival şi la ediţiile din 2010, cu ”Monkey Sandwich”, şi 2012, cu ”booting Looting”.

Biletele pot fi cumpărate prin eventbook.ro şi mystage.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.