Volumul de proză scurtă "Caractere atipice", scris de actorul Tom Hanks, a apărut în colecţia musai a editurii ART şi este disponibil pentru precomenzi cu reducere de 25% până la finalul lunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actor, regizor şi producător faimos, Tom Hanks este şi un împătimit colecţionar de maşini de scris, care au reprezentat o sursă de inspiraţie pentru volumul său de proză scurtă. Fiecare povestire se deschide cu fotografia originală a uneia dintre piesele care alcătuiesc colecţia personală a autorului, obiect care apare inevitabil şi în text.

Cartea cuprinde 17 povestiri reunite sub titlul "Caractere atipice", din care transpar numeroase elemente autobiografice, fie că e vorba de copilăria marcată de divorţul părinţilor sau de vasta experienţă cinematografică a actorului.

Potrivit ART, povestirile ne prezintă drama unui veteran de război răscolit de amintirile din tranşee sau a unui tânăr care descoperă infidelitatea tatălui, aventurile unui multimilionar dependent de vacanţele înapoi în timp, experienţa unei femei divorţate care refuză să se lase sedusă, peripeţiile unei fete ce se vrea actriţă pe Broadway sau ale doi imigranţi bulgari care fug în America dornici să scape de atrocităţile comuniştilor. Şi, atipic, printre povestiri se strecoară patru articole de ziar, scenariul complet al unui film, precum şi o prezentare cu note sarcastice a vieţii de star de cinema.

"În această carte se regăseşte viaţa americană sub toate aspectele ei. Proza lui Hanks este impresionantă – în ea se simte flerul stilistic şi vocea puternică a autorului, atât de fluentă, de convingătoare şi de încrezătoare, încât uiţi că aparţine starului de cinema Tom Hanks. El este pur şi simplu scriitor", scrie The Times. 

Potrivit The Guardian, "proza lui Hanks îţi dă senzaţia că vieţile personajelor sunt prezentate dintr-o perspectivă ce trece dincolo de munca de documentare a scriitorului". 

Volumul poate fi precomandat la preţul de 28 de lei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.