Anul 2022 a adus cluburi de carte, târguri, întâlniri cu cititorii, turnee prin ţară, alături de autorii români, premii câştigate şi ecranizări ale cărţilor publicate de editura Nemira.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comunitatea pasionată de cultura japoneză a fost încântată de lansarea primului imprint de manga în limba română: NEZUMI by Nemira. În cadrul evenimentului dedicat celor două serii: „Mireasa Străvechiului Mag” şi „Regatele Ruinei”, cititorii au putut participa la ateliere speciale de taiko, origami sau caligrafie, oferite de Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”.

Volumul de poezii „Cartea plantelor şi animalelor”, de Simona Popescu a fost sursa de inspiraţie a regizorului Radu Afrim pentru spectacolul „Ierbar”, care se joacă la Teatrul Naţional Târgu-Mureş. Iar scriitorul Florin Chirculescu a revenit, după 4 ani, cu un roman magistral: „Solomonarul”, ce s-a aflat pe locul 1 în topul vânzărilor de la Târgul de Carte Gaudeamus.

Campania naţională de încurajare a lecturii, Bookvertising, a câştigat numeroase premii şi a ajuns în atenţia publicului. De aceea, mergem mai departe şi încurajăm editurile să se înscrie pe platformă, iar brandurile să plaseze, în continuare, în reclamele lor, cărţi scrise de autori români.

Top 10 cele mai căutate cărţi Nemira din 2022

1. "O vară italiană", de Rebecca Serle
Rebecca Serle, autoarea bestsellerului internaţional „Peste cinci ani”, a scris romanul ideal de vacanţă: o carte despre iubire, în toate formele ei. Vom descoperi Coasta Amalfi cu falezele ei spectaculoase şi povestea surprinzătoare a unei femei care călătoreşte pentru prima dată singură.

2. "Friends, iubiri şi marele lucru teribil", de Matthew Perry
„Bună, mă numesc Matthew, deşi e posibil să mă ştii după alt nume. Prietenii îmi spun Matty. Şi ar cam trebui să fiu mort". Aşa începe povestea captivantă a celebrului actor Matthew Perry, care ne poartă în călătoria lui. Îndrăgitul star din Friends ne conduce în culisele acestui serial de succes şi povesteşte despre lupta cu dependenţă în stilul său inconfundabil, amuzant şi ingenuu, prin acest memoir plin de speranţă, aflat pe locul 1 în topul Amazon, la scurt timp după lansare.

3. "Foc şi sânge", de George R.R. Martin
Cartea „Foc şi sânge este sursa de inspiraţie a serialului „Casa Dragonului”, a cărui premieră a depăşit toate recordurile înregistrate vreodată de HBO pentru o serie originală. Cartea spune povestea Targaryenilor de când au ajuns în Westeros şi au cucerit Cele Şapte Regate şi până după Dansul Dragonilor, cea mai faimoasă bătălie dintre dragoni şi călăreţii lor. Romanul este un volum de referinţă pentru fanii universului din Urzeala tronurilor,  o capodoperă de istorie ficţională.

4. "Un Basm", de Stephen King
Stephen King sondează cel mai adânc puţ al imaginaţiei sale în acest roman fermecător despre un adolescent care moşteneşte cheia către o lume paralelă, în care binele şi răul poartă o luptă acerbă. „Ca şi cum imaginaţia mea abia aştepta să-i fie pusă întrebarea, mi s-a arătat un oraş mare şi părăsit – dar cu o viaţă proprie. Am văzut străzile pustii, clădirile bântuite, un cap de gargui care zăcea răsturnat pe stradă. Am văzut statui sfărâmate (nu ştiam ce reprezintă, dar am aflat în cele din urmă). Am văzut un palat uriaş, impunător, cu turnuri din sticlă atât de înalte, încât vârfurile lor străpungeau norii. Aceste imagini au declanşat povestea pe care voiam să o spun", spune Stephen King. 

5. "Biblioteca de la miezul nopţii" (ed.2022), de Matt Haig
O singură bibliotecă. O infinitate de vieţi. Care e cea mai bună? Undeva, la marginea universului, există o bibliotecă infinită de cărţi, iar fiecare poveste din ele provine dintr-o altă realitate. Una spune povestea vieţii tale aşa cum e, alta spune povestea vieţii tale aşa cum ar fi fost dacă ai fi luat altă decizie într-un anumit moment. Toţi ne întrebăm mereu cum ar fi putut să fie vieţile noastre. Dar dacă am găsi răspunsul într-o bibliotecă?
Romanul a câştigat Premiul Goodreads pentru cea mai bună carte de ficţiune.

6. "Casa Gucci", de Sarah Gay Forden
O poveste senzaţională despre crimă, nebunie, strălucire şi lăcomie. Cartea care stă la baza filmului "Casa Gucci" (2021), regizat de Ridley Scott, cu Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto şi Al Pacino în rolurile principale. O cronică despre ascensiunea, prăbuşirea şi renaşterea celei mai mari dinastii din lumea modei, o poveste despre crimă, ambiţie şi legăturile întunecate dintre membrii uneia dintre cele mai controversate familii din istoria modei.

7. "Sanatoriul", de Sarah Pearse
Le Sommet stă ascuns într-o pădure pe coastele Alpilor. Este un sanatoriu abandonat transformat recent într-un hotel de cinci stele. Şi e ultimul loc în care Elin Warner ar avea chef să vină. Dar, când fratele ei o cheamă la petrecerea lui de logodnă, nu poate să nu accepte. Mai ales că tocmai şi-a luat o pauză de la slujba ei de detectiv. Însă, ceva nu e în regulă în hotelul care îi dă fiori lui Elin din clipa în care îi trece pragul.
Întunecat, captivant şi de-a dreptul terifiant, romanul este Bestseller The New York Times.

8. "Tu eşti muntele", de Brianna Wiest
De secole, muntele a fost folosit ca o metaforă a marilor provocări cu care ne confruntăm, în special a celor care par imposibil de depăşit. Pentru a ne escalada munţii, trebuie, de fapt, să facem munca internă profundă de conştientizare a traumei, de construire a rezistenţei şi de ajustare a modului în care ne prezentăm la baza muntelui. Brianna Weist a scris o carte spectaculoasă despre depăşirea autosabotării.

9. "Doamna England", de Stacey Halls
Autoarea Stacey Halls ne invită într-un univers captivant al unei căsnicii din epoca edwardiană. Romanul vorbeşte despre bărbaţi şi femei, putere şi control, curaj, adevăr şi cea mai amară decepţie. Pe fundalul unui peisaj dramatic, cu personaje vibrante, acest roman demonstrează că Stacey Halls este una dintre cele mai incitante voci noi din literatura britanică.

10. "Lecţii de chimie", Bonnie Garmus
Romanul se află pe locul 1 în topul bestsellerelor The New York Times & Sunday Times, a fost premiat de Goodreads, nominalizat pentru Waterstones debut fiction prize şi este în curs de ecranizare ca serial, cu Brie Larson în rolul principal. Chimista Elizabeth Zott nu este o femeie obişnuită. La începutul anilor ʼ60, se angajează la Institutul de Cercetare Hastings, unde observă că atitudinea faţă de femei a colegilor săi nu e deloc obiectivă. Singurul care pare să o înţeleagă este genialul şi singuraticul Calvin Evans, savantul cu multiple nominalizări la Premiul Nobel, care se îndrăgosteşte de mintea ei sclipitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.