Un concert extraordinar dirijat de celebrul Vladimir Jurowski va fi transmis online joi, pe paginile de Facebook ale London Philharmonic Orchestra (LPO) şi ICR Londra, fiind disponibil pentru vizionare timp de 7 zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertul intitulat „Jurowski dirijează Enescu” conţine două lucrări scrise de George Enescu, „Dixtuor” şi „Simfonia de cameră”, piese rar interpretate în afara României. De asemenea, pianista Alexandra Silocea şi orchestra LPO dirijată de Vladimir Jurowski vor interpreta Orchestral Suite No. 1 de Johann Sebastian Bach şi, în premieră europeană, Piano Concerto No. 3, de Elena Kats-Chernin.

Evenimentul face parte din seria „2020 Vision” şi a fost înregistrat la 2 decembrie, în Royal Festival Hall, sub organizarea London Philharmonic Orchestra. Va fi o incursiune în muzica clasică a secolului XXI, cu o perspectivă nouă despre marii clasici, alături de muzica pe care nu ar trebui să o uităm niciodată. Aşadar, o piesă din 1811 întâlneşte o piesă din 2011, când Beethoven îi întâlneşte pe Nielsen şi Julian Anderson. Apoi simfoniile lui Schubert preiau locul lui Beethoven şi se regăsesc în dialog cu muzica lui Penderecki, Magnus Lindberg şi Jonathan Dove.

Fondată în anul 1932, London Philharmonic Orchestra este una dintre cele mai vestite orchestre simfonice din lume, caracterizată printr-un echilibru perfect între vechea sa istorie şi capacitatea de a se implica în proiecte contemporane dintre cele mai îndrăzneţe.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.