Vlad Alexandrescu a publicat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la scrisoarea adresată membrilor Grupului pentru Dialog Social (GDS), în care menţionează că aceasta ”nu a fost destinată publicităţii” şi că, prin aceasta, nu a dorit să condiţioneze în vreun fel rămânerea sa în Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contactat de News.ro, Vlad Alexandrescu a confirmat trimiterea scrisorii către membrii GDS, însă nu a dorit să comenteze asupra celor scrise în document. ”Este o scrisoarea către membrii GDS”, a afirmat Vlad Alexandrescu.

În mesajul publicat pe pagina sa de Facebook, Vlad Alexandrescu spune că această scrisoare a ajuns în presă ”fără voia mea”. 

”Precizez că ea era destinată exclusiv informării celor care au redactat comunicatul GDS de susţinere a mea. Ea nu a fost destinată publicităţii. Am reuşit să gestionez adecvat situaţiile prezentate acolo în exercitarea atribuţiilor mele, şi de aceea în legătură cu subiectele expuse acolo nu am nimic de adăugat”, a mai notat ministrul Culturii. 

”Sper că măsurile de reformă pe care le-am luat la Ministerul Culturii beneficiază în continuare de susţinerea prim-ministrului. Nu am dorit să condiţionez în acest mod în vreun fel rămânerea mea în Guvern”, a ţinut să precizeze Vlad Alexandrescu.

În documentul destinat membrilor GDS, Vlad Alexandrescu susţine că a deranjat miniştri în cazuri de plagiat şi grupuri de interese, dând exemplu cazurile Roşia Montană, Cathedral Plaza şi casa Nanu-Muscel, dar şi cel al Muzeului Naţional de Artă.

Vlad Alexandrescu a anunţat, vineri, pe pagina sa de Facebook, că nu îşi va depune demisia din funcţia de ministru al Culturii înainte de Paşte, în urma unui acord făcut cu prim-ministrul Dacian Cioloş. Ministrul Culturii şi-a anunţat demisia din funcţie, printr-un mesaj publicat, pe 27 aprilie, pe pagina sa de Facebook, în care apreciază că reforma pe care a început-o este periclitată de "forţe retrograde".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.