Violonistul Aaron Cavassi şi pianistul Iulian Ochescu vor susţine, pe 9 februarie, un recital la Ateneul Român, fără public, în cadrul programului „Stagiunea de marţi seară”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tinerii muzicieni vor interpreta lucrări compuse de Johann Sebastian Bach, Giuseppe Tartini, Eugène Ysaÿe, Camille Saint-Saëns şi Béla Bartók.

Recitalul va fi transmis pe canalul de youtube al Filarmonicii „George Enescu”, pe pagina de Facebook a Filarmonicii şi a Radio România Muzical. Accesul este gratuit.

Aaron Cavassi şi Iulian Ochescu au absolvit Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti.

Cavassi s-a perfecţionat prin lecţii private şi participări la cursuri oferite de violoniştii Alexandru Gavrilovici, Varujan Cozighian, Gabriel Croitoru, Liviu Câşleanu şi Dmitri Tombasov. În cadrul unor cursuri de măiestrie a lucrat şi cu violonişti reputaţi, precum Pierre Amoyal, Boris Kuşnir, Christian Altenburger, Serghei Kravchenko, Remus Azoiţei, Pavel Vernikov, Svetlana Makarova. Palmaresul violonistului cuprinde aproximativ 50 de premii. În 2017, a obţinut premiul I la Concursul internaţional „Modest Iftinchi" (Bucureşti), iar în 2018, premiul III, la Concursul Internaţional „Città di Filadelfia" (Italia). S-a remarcat prin numeroasele recitaluri solistice susţinute în ţară, în Germania şi în Austria, dar şi prin evoluţiile sale ca solist împreună cu orchestrele Filarmonicilor din Bacău, Râmnicu Vâlcea, Târgovişte, precum şi cu Orchestra Simfonică Bucureşti, Orchestra Philarmonia Bucureşti şi, în mai multe rânduri, cu Orchestra Medicilor „Ermil Nichifor".

Iulian Ochescu a câştigat mai mult de 20 de premii la concursuri naţionale şi internaţionale. A participat la cursuri de măiestrie conduse de pianişti de renume, precum Justus Frantz, Andrei Gavrilov, Dan Grigore şi Diana Ketler. A evoluat ca solist alături de Orchestra de Cameră Radio şi de Orchestra Filarmonicii „Ion Dumitrescu”. A susţinut recitaluri camerale, printre care cele din Festivalul Internaţional „George Enescu” - alături de violonistul Erzhan Kulibaev, şi Festivalul „Aurora Chamber Music” din Suedia - alături de violistul Alexander Zemtsov. A participat ca bursier la Academia ICon Arts Roma 2015 şi la Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo. Este membru al Ludens Piano Trio, al Orchestrei Române de Tineret şi al ansamblului Violoncellissimo. În 2016, a fost acompaniator oficial al Concursului internaţional „George Enescu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.