Victimele Holocaustului Romilor au fost comemorate, vineri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Monumentul Holocaustului din Bucureşti, în prezenţa ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a reprezentanţilor Guvernului şi ai comunităţii romilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei prezenţi au adus un omagiu victimelor Holocaustului săvârşit de regimul nazist şi de alte regimuri şi aliaţi ai acestora, asupra Romilor.

"Momente ca acesta reprezintă un prilej prin care să readucem în atenţia întregii naţiuni faptul că respectăm minorităţile care fac parte din identitatea poporului român. Comunitatea romă din România merită tot respectul nostru pentru că suntem şi am fost aici, împreună, de-a lungul istoriei, pentru a ajuta România să evolueze şi să se dezvolte ca ţară multiculturală şi europeană. Îmi exprim toată compasiunea pentru cei care au suferit în Holocaustul Celui de-al Doilea Război Mondial şi nu numai”, a spus ministrul Valer Daniel Breaz.

În noaptea de 2 spre 3 august 1944, regimul nazist a procedat la exterminarea romilor din lagărul Auschwitz şi au fost ucişi 2.897 de femei, bărbaţi şi copii romi.

Data de 2 august a fost proclamată de Parlamentul European drept Ziua Europeană de Comemorare a Victilemor Holocaustului împotriva Romilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.