Ambasadorul Franţei la Bucureşti François Saint-Paul şi alţi membri ai reprezentanţei diplomatice recită, de Ziua Culturii Naţionale, versuri din poezia "Iarna pe uliţă", de George Coşbuc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De Ziua Culturii Naţionale, diplomaţii Ambasadei Franţei vă oferă un cadou, care sperăm să vă aducă zâmbetul pe buze: celebra poezie «Iarna pe uliţă» de George Coşbuc", scrie pe contul de Facebook al ambasadei, care prezintă apoi înregistrarea cu ambasadorul şi cu alţi diplomaţi recitând într-un decor plin de zăpadă.

"Iarna pe uliţă", de George Coşbuc, anunţă un reprezentant al ambasadei. "A-nceput de ieri să cadă", continuă ambasadorul, urmat de alţi diplomaţi care recită fiecare câte un vers din prima strofă a poeziei lui Coşbuc.

 

Şi ambasadorul Marii Britanii Paul Brummell a recitat de Ziua Culturii Naţionale un fragment din Scrisoarea I de Mihai Eminescu.

Data de 15 ianuarie, data naşterii poetului Mihai Eminescu, a fost declarată în 2010 Zi a Culturii Naţionale. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.