Cinematografele venezuelene, închise timp de zece luni din cauza coronavirusului, au fost redeschise parţial săptămâna aceasta, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ar fi trebuit să o facă mai demult", a declarat joi, pentru AFP, Scarlett Rodrà­guez, 22 de ani, "entuziasmat şi fericit". 

Angajaţii din cinematografie, echipaţi cu mănuşi, măşti şi protecţii faciale, primesc publicul măsurându-le temperatura. Purtarea măştii este obligatorie, la fel ca respectarea distanţei fizice. 

"Capacitatea este redusă al 30% şi noi am redesenat planul sălii", a explicat pentru AFP Andreina Madrid, administrator al lanţului Cines Unidos, unul dintre cele mai importante din ţară, care a redeschis mai multe săli în principalele oraşe. 

"Avem nevoie să ne distrăm", a justificat Edgar Flex, comerciant în vârstă de 41 de ani, care s-a aşezat la coadă, la distanţă de alţi spectatori. 

Un bilet costă până la 4 dolari, o sumă importantă într-o ţară în care salariul minim lunar echivalează cu 1,3 dolari.                

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a autorizat săptămâna trecută redeschiderea spaţiilor culturale, între care cinematografe, după zece luni de la închidere. 

Venezuela a înregistrat până în prezent, potrivit cifrelor oficiale contestate, 125.364 de cazuri de contaminare la 1.171 decese. 

               

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.