Un blogger italian a strigat obscenităţi, miercuri seară, în timpul proiecţiei pentru presă a singurului film din competiţie regizat de o femeie, „The Nightingale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul s-a manifestat în timp ce pe ecran rula genericul filmului. El a folosit la adresa regizoarei Jennifer Kent  o variantă a cuvântului „prostituată”.

„The Nightingale” spune povestea unei tinere irlandeze care, în 1825, urmăreşte un ofiţer britanic prin pustietate, în Tasmania, hotărâtă să se răzbune. Filmul este unul violent.

Spoiler - Înainte de insulta adresată regizoarei, publicul a aplaudat moartea unui personaj negativ. Însă când un alt personaj, un aborigen, este ucis, spectatorii au avut aceeaşi reacţie. Mulţi au ridicat întrebări, prin postări pe Twitter, privind sensibilitatea presei cu privire la chestiuni rasiale.

La conferinţa de presă de joi, Kent a fost întrebată cum comentează aceste „reacţii violente, rasiste şi sexiste” faţă de filmul ei care, altfel, a fost bine primit. 

„Cred că este foarte important să reacţionăm cu dragoste şi compasiune la ignoranţă. Nu există variantă. Cred că filmul vorbeşte foarte clar despre asta”, a spus Kent, citată de The Hollywood Reporter. „Acesta este punctul meu de vedere. De asta sunt atât de mândră de filmul meu şi de actorii şi echipa mea, pentru că au îndrăznit să spună o poveste care trebuie spusă în 2018”.

Aisling Franciosi, în „The Nightingale” (2018)
Aisling Franciosi, în „The Nightingale” (2018)

Ea a adăugat: „Ne află într-o poziţie foarte nesigură în lume şi calităţi pe care le putem vedea ca bune - dragoste, compasiune, blândeţe - reprezintă sprijinul vieţii noastre, dar, dacă nu le folosim, ne ducem toţi la vale”.

Cel care a strigat obscenităţile s-a scuzat apoi pe Facebook.

Kent a precizat că nu se simte în largul ei fiind singura femeie din competiţia de la Veneţia şi că speră ca fiecare om, în parte, va găsi echilibrul între pările sale feminine şi masculine şi a subliniat că nu doar femeile sunt slab reprezentate.

Festivalul de Film de la Veneţia se va încheia pe 8 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.