Clădirea Karnofsky Tailor Shop din New Orleans, cunoscută drept „a doua casă” a legendarului muzician de jazz Louis Armstrong, a fost distrusă, duminică, după furtuna care a afectat regiunea, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atunci când uraganul Ida a lovit oraşul, furtuna a distrus case şi a transformat străzile în râuri. A distrus şi o clădire veche din centrul oraşului, pe strada South Rampart, foarte aproape de cartierul francez. 

Clădirea a fost abandonată în ultimii ani. Era goală, cu graffiti şi înconjurată de parcele pustii. Dar a avut un rol-cheie în istoria oraşului. La începutul anilor 1900, a devenit a doua casă a lui Louis Armstrong - proprietarii ei l-au ajutat să se lanseze în muzică - cu mult înainte de a deveni un simbol al jazzului, potrivit CNN. 

Vitrina magazinului era veche de mai bine de un secol, deschizându-se în 1913, la etaj fiind reşedinţa familiei Karnofsky.

Pe atunci, clădirea găzduia Karnofsky Tailor Shop, condus de o familie de imigranţi evrei din estul Europei. Tânărul Armstrong a început să petreacă timp împreună cu cei cinci fii ai familiei Karnosfky şi a primit de lucru aici.

Familia Karnofsky i-a împrumutat bani lui Armstrong cu care ulterior şi-a cumpărat prima trompetă, potrivit National Park Service.

Clădirea a găzduit mai târziu primul magazin de discuri din oraş care a vândut albume de jazz atunci când fiul lui Karnofsky şi prietenul din copilărie a lui Armstrong, Morris Karnofsky, a deschis „Morris Music”. S-a transformat într-un loc de întâlnire pentru muzicieni precum Armstrong şi alţii.

Magazinul, inclus în Registrul Naţional al Locurilor Istorice, este acum o ruină după puternicul uragan. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.