CNA a decis marţi suspendarea pentru 10 minute a emisiei Realitatea TV joi, începând de la ora 19:00, sancţiunea fiind decisă pentru modul în care postul de televiziune a relatat despre protestul din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform paginademedia.ro, CNA a analizat referitoare al modul în care a fost prezentat protestul din 10 august de televiziunile de ştiri, stabilind ca Antena 3 să nu fie sancţionată. România TV a primit însă o amendă de 15.000 de lei, iar în cazul postului Realitatea TV a fost decisă oprirea emisiei pentru 10 minute  joi, 17 ianuarie, de la ora 19.00. 

Radu Călin Cristea, membru CNA, cel care a şi propus sancţiunea, s-a considerat chiar îngăduitor atunci când a făcut propunerea.

Sancţiunea pentru Romania TV, de 15.000 de lei, a venit la propunerea lui Radu Herjeu, membru CNA: 

Alexandru Kocsis, membru al CNA, a scris pe Facebook că va cere rediscutarea deciziei în şedinţa de joi. 

"Întrucât nu am putut fi prezent la şedinţa CNA de astăzi şi nici prin cap nu mi-a trecut că noii mei colegi ar putea da o sancţiune atât de severă postului Realitatea TV pentru evenimente vechi de 5 luni şi nejudecate atunci când ar fi avut, cu adevărat, sens, am luat decizia de a solicita rediscutarea cauzei în şedinţa de joi. Eu reprezint un singur vot şi doar votul meu nu poate schimba decizia luată astăzi împotriva Realităţii TV, dar argumentele poate vor reuşi. Am încredere în înţelepciunea colegilor mei şi în faptul că vor să scape aceasta instituţie de eticheta de instituţie puternic politizată pe care a pus-o publicul în ultimii ani. Eu unul vreau şi la mine veţi vedea consecvenţă indiferent de radiodifuzorul aflat în discuţie", a scris Alexandru Kocsis pe pagina de Facebook. 

Rareş Bogdan, realizator "Jocuri de putere", a scris pe Facebook că "represiunea din 10 august continuă", referire la suspendarea emisiei postului Realitatea TV de către CNA. 

"Fără precedent, au decis suspendarea emisiei! Astăzi, 15 ianuarie 2019 - ora 10.15 - 13.00, şedinta CNA! Abuz fără precedent. Nu am crezut că voi trăi aşa ceva! Din cauza relatărilor din data de 10 august, noaptea de 10/11 august şi perioada 11-15 august... se suspendă emisia RealitateaTv. Acum, pentru 10 minute în ziua de 17 ianuarie. Incredibil. Nu îmi vine să cred! Am fost acuzaţi de incitare la violenţă şi dezinformare privind evenimentele din 10 august. Mi s-a spus ca imaginea a ceea ce s-a intamplat in 10 august a fost “viciata” de RealitateaTv şi în special de către mine şi invitatii “Jocuri de Putere”, Doru Mărieş, Oreste Theodorescu, Oana Stănciulescu, Grigore Cartianu", a scris realizatorul, care s-a arătat şocat de decizie.

Şase din 11 voturi au fost pentru întreruperea emisiei, la propunerea lui Radu Calin Cristea. "Pe lângă suspendarea emisiei ne-au dat şi o amendă de 15.000 de lei", a mai precizat Bogdan. 

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.