Seria de romane SF „Wild Cards” semnată de George R.R. Martin ar putea fi transformată de Hulu în mai multe seriale, reţeaua fiind aproape de încheierea unui acord pentru preluarea drepturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit mai multor surse citate de The Hollywood Reporter, compania este aproape de încheierea unui contract cu creatorul „Game of Thrones”.

Hulu şi Universal Cable Productions vor să realizeze o adaptare pentru televiziune, acesta fiind un prim pas din înţelegere. Cele două vor alege mai mulţi scenarişti care să creeze universul „Wild Cards” pentru serviciul de streaming.

Două seriale vor fi scrise de Andrew Miller („The Secret Circle”), care are un contract cu UCP.

Melinda Snodgrass, Vince Gerardis şi Martin vor fi producători executivi ai serialelor „Wild Cards”.

Acţiunea romanelor din serie este plasată în prezent şi explorează consecinţele eliberării unui virus extraterestru peste Manhattan în 1946, care a ucis 90% dintre cei infectaţi. Cei care au supravieţuit au suferit transformări groteşti, cu excepţia unui mic număr care a dezvoltat superputeri. Numit „virusul Wild Card”, el este transmis din generaţie în generaţie şi poate fi latent până ce o traumă îl declanşează. Efectele - moartea, mutilarea sau apariţia superputerilor - apar în funcţie de starea emoţională a victimei. După decenii de la apariţia lui, acum, cei infectaţi cu virusul vor să îşi aleagă viitorul.

Primul volum din această serie de romane SF a fost publicat în 1987 şi a fost finalist al prestigiosului Hugo Award, un trofeu literar care recompensează publicaţiile ştiinţifico-fantastice. Până în prezent au fost lansate 27 de volume. Cărţile din seria „Wild Cards” au fost publicate în multe ţări şi au generat numeroase produse - reviste de benzi desenate, romane grafice, jocuri de tip role-play.

Syfy Films (Syfy Channel şi Universal Pictures) a achiziţionat în 2011 drepturile asupra francizei pentru a o adapta într-un lungmetraj. În 2016, UCP le-a reachiziţionat pentru a adapta franciza pentru televiziune.

„Wild Cards” extinde relaţia lui Martin cu UCP. Autorul a produs „Nightflyers” (Syfy-Netflix), bazat pe nuvelele sale, care urmează să aibă premiera la Netflix pe 2 decembrie.

George R.R. Martin lucrează la un pilot pentru un prequel „Game of Thrones”, cu Naomi Watts în rol principal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.