Teodor Corban este o „grea şi neaşteptată pierdere pentru breasla teatrală şi, mai ales, pentru familia îndurerată şi familia de pe scenă, echipa Teatrului Naţional Iaşi”, a scris pe Facebook Uniunea Teatrală din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Actorul Teodor Corban ne-a părăsit în dimineaţa acestei zile. În anul 2015, Festivalul Naţional de Teatru a organizat un eveniment special în onoarea lui Teodor Corban, proiecţia de gală a filmului „Un etaj mai jos”, regia Radu Muntean, în care deţinea rolul principal. Astfel, făceam o reverenţă unuia dintre cei mai apreciaţi actori de teatru şi cinema ai momentului”, aminteşte UNITER.

Trupul neînsufleţit al actorului va fi depus astăzi, de la ora 17:00, la Biserica Vovidenia, urmând ca joi, 19 ianuarie, la ora 9:00, să fie adus în foaierul Teatrului Naţional Iaşi. Înmormântarea va avea loc joi, la ora 13.00, la cimitirul Mănăstirii Vlădiceni.

Teodor Corban a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1985, la clasa prof. Dem Rădulescu - Dragoş Galgoţiu. Între 1985 şi 1988 a fost actor pe scena Teatrului „V. I. Popa” din Bârlad, apoi a jucat la Teatrul Dramatic din Constanţa. Din 1989 este angajatul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.