Actorul Teodor Corban a părăsit, mult prea devreme, marea scenă a lumii, lăsându-ne, însă, moştenire arta şi creaţia sa, este mesajul Ministerului Culturii, după moartea actorului. Moştenire sunt şi personajele pe care le-a construit într-un mod autentic, dintre care se remarcă rolul său principal din filmul „Aferim!” - cel al lui Costandin, pentru care a primit distincţia „Cel mai bun actor în rol principal” la Gala Premiilor Gopo din 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscut şi pentru „După dealuri” sau „Poziţia copilului”, a fost premiat şi cu alte numeroase distincţii, printre care amintim Premiul Excelenţa în domeniul cultural-artistic - „Seara valorilor" - 2015 sau premiul la categoria ARTE, Gala „Oamenii Timpului" - 2015.

Totodată, actorul a fost aplaudat şi apreciat pentru numeroasele personaje pe care le-a interpretat, începând cu 1989, pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii.

Pentru o ultimă clipă, Teodor Corban va fi alături de publicul pe care l-a iubit şi pentru care a creat, astfel că trupul acestuia va fi depus joi, 19 ianuarie, ora 09:00 în foaierul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.