Uniunea Teatrală din România (UNITER) şi Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) se numără printre organizaţiile care îl susţin pe Radu Boroianu pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Radu Boroianu este  propus pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român din partea UNITER, Asociaţiei ”Timişoara Capitală Europeană 2021”, Filialei Târgu-Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Centrului de cercetare, documentare şi promovare ”Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România,  Fundaţiei ”Festivalul Shakespeare” din Craiova, Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi Asociaţiei Culturale Internaţionale ”Soleil de l’est”, informează instituţia.

”Programele realizate la nivelul Institutului Cultural Român au constituit instrumente valabile de promovare a culturii româneşti în lume, printr-o strategie coerentă şi constantă, iar prezenţa domnului Boroianu la conducerea acestei instituţii constituie o garanţie a continuării acestora”, se arată în scrisoarea adresată de UNITER preşedintelui Senatului României, Călin Păpescu-Tăriceanu, Biroului permanent al Senatului, Comisiei pentru cultură şi media a Senatului României, lui Lucian Romaşcanu, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului României, Comisiei pentru politică externă a Senatului României, lui Cristian-Sorin Dumitrescu, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României.  

Luni, zece asociaţii din Ucraina, Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova au transmis o scrisoare prin care laudă şi susţin acţiunile lui Radu Boroianu la şefia ICR.

În şedinţa din 27 martie 2017, Senatul Romaniei a prelungit perioada de depunere a propunerilor pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinţi ICR şi pentru celelalte 20 de funcţii de membru în Consiliul de Conducere al ICR, urmând ca în perioada următoare Biroul Permanent al Senatului să discute aceste propuneri şi să le înainteze Comisiei de Cultură şi Media din Senat.

În temeiul art. 6 alin. (2) lit. i) şi alin. (3) din Legea nr. 356/2003 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Cultural Român, republicată, asociaţiile şi uniunile de creatori legal constituite şi declarate de utilitate publică pot transmite Biroului permanent al Senatului propuneri de candidaţi, potrivit legii, până pe 4 aprilie 2017.

În luna martie, Radu Carp, membru în Consiliul de Administraţie al TVR şi profesor la Facultatea de Ştiinte Politice a Universităţii Bucureşti, şi Irina Cornişteanu, directorul Institutului Cultural Român (ICR) de la Viena, au fost propuşi de Partidul Naţional Liberal (PNL) pentru şefia ICR şi au transmis un proiect managerial comun Comisiei de cultură din Senat prin care susţin că ”experimentul” început în 2012 nu poate continua la nesfârşit, în ceea ce priveşte instituţia de cultură, institutul fiind ignorat tocmai de autoritatea care ar fi trebuit să exercite controlul parlamentar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.