Restaurarea Muzeului Naţional din Rio de Janeiro, mistuit de flăcări la începutul acestei luni, va dura aproximativ 10 ani, este estimarea făcută de un grup al UNESCO, care a ţinut marţi o conferinţă de presă în Brasilia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marlova Jovchelovitch Noleto, reprezentant în Brazilia al UNESCO, a spus: „Am estimat zece ani pe baza unor exemple de situaţii similare. Va fi o muncă graduală şi în mai multe etape”.

Muzeul Naţional din Rio de Janeiro, cel mai mare muzeu de istorie naturală şi antropologie din America de Sud, a ars în noaptea de 2 spre 3 septembrie.

Incendiul a distrus palatul inaugurat în urmă cu 200 de ani, dar şi aproximativ 20 de milioane de piese din colecţiile sale.

Şefa misiunii de urgenţă a UNESCO pentru acestă instituţie, Cristina Menegazzi, a spus că „nu există în acest moment nicio soluţie magică care să permită reconstrucţia muzeului în câteva luni”, iar identificarea resturilor de piese va fi una îndelungată, citează AFP.

Delegaţia UNESCO se află în Brazilia de săptămâna trecută.

Autorităţile încă anchetează pentru a afla cauza izbucnirii incendiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.