Una dintre ultimele imagini publice ale reginei Elizabeth II se numără printre fotografiile candidate la un premiu care va fi decis prin vot public, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii pot alege dintre 20 de fotografii realizate între 1 ianuarie şi 31 decembrie 2022 pentru fotografia anului în cadrul premiilor anuale ale breslei editorilor de imagini din Marea Britanie (UK Picture Editors' Guild Awards).

Imaginea emoţionantă a regretatei regine, stând lângă un şemineu aprins la Balmoral, ţinând în mână un baston înainte de a se întâlni cu premierul de atunci, Liz Truss, pe 6 septembrie, se numără printre candidate. 

Monarhul a murit la Castelul Balmoral două zile mai târziu.

O altă fotografie cu ea la balconul Palatului Buckingham în timpul sărbătoririi Jubileului de Platină din iunie a atras, de asemenea, atenţia juriului, alături de fotografii cu prinţul Louis acoperindu-şi urechile în timpul survolului.

Există, de asemenea, imagini cu fotbalistul Lionel Messi ţinând în mână Cupa Mondială şi cu conflictul din Ucraina.

Imagini cu Marea Britanie sufocată de o căldură de 40 de grade Celsius vara trecută şi o fotografie a unui protestatar Just Stop Oil se numără printre celelalte nominalizări.

Un purtător de cuvânt al premiilor UK Picture Editors' Guild a declarat: „Fotografii care lucrează în numele presei îşi riscă vieţile în zonele de război şi ne aduc ştirile în timp ce acestea apar”. „Munca lor umple zilnic paginile ziarelor şi, de multe ori, munca lor nu este recunoscută”. 

Cei care se înregistrează pentru a vota până la 3 septembrie vor avea şansa de a câştiga un sejur de două nopţi într-un hotel din Londra.

Premiile vor fi decernate pe 16 octombrie, la sediul Honourable Artillery Company din City of London.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.