”Ţărăncuţe (De la fântână)”, una dintre cele mai valoroase picturi realizate de Nicolae Grigorescu, estimată la un preţ cuprins între 90.000 şi 160.000 de euro, va fi pusă în vânzare printr-o licitaţie publică, pe 20 decembrie, organizată de casa Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitaţia de iarnă a casei Artmark, care va avea loc pe 20 decembrie, la ora 19.00, la hotelul JW Marriott din Bucureşti, reprezintă o întoarcere la valorile tradiţionale româneşti, reprezentate de opere semnate de artişti de renume din ţara noastră, precum Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza, Camil Ressu.

Vedeta de necontestat a licitaţiei este una dintre cele mai importante picturi realizate de Nicolae Grigorescu, ieşită până astăzi din colecţiile private şi pusă în vânzare în piaţa de artă: ”Ţărăncuţe (De la fântână)”, estimată la un preţ cuprins în intervalul 90.000 -160.000 euro.

Opera a aparţinut colecţiei istorice a sculptorului Constantin Baraschi şi a participat la expoziţia retrospectivă Nicolae Grigorescu din 1957 de la Muzeul de Artă al R.P.R., Bucureşti. Lucrarea, în curs de clasare în patrimoniul cultural naţional, este de o valoare artistică excepţională, iar colecţionarul care o pune în vânzare speră că, date fiind simbolistica naţională şi celebritatea iconografiei conţinute, aceasta va fi achiziţionată de un muzeu, pentru a fi expusă publicului larg.

O a doua lucrare reprezentativă pentru tematica grigoresciană, prezentă şi ea în licitaţie, este pictura ”Care cu boi la amiază”, estimată la un preţ cuprins în intervalul 25.000 - 45.000 euro. Acest tablou provine din colecţia Maria Danciu, soţia artistului.

Licitaţia de Iarnă Artmark 2016 reprezintă o ediţie aniversară pentru Casa Artmark, care marchează împlinirea a opt ani de când a demarat astfel proiecte culturale în piaţa românească de artă. Organizatorii licitaţiei spun că evenimentul de pe 20 decembrie va fi ”o sărbătoare a capodoperelor, dintre care multe sunt deja clasate în patrimoniul cultural naţional”.

Licitaţia de Iarnă Artmark va include şi o colecţie Jules Pascin şi secvenţe din colecţiile Lucian Blaga şi generalului Constantin Doncea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.