Un vechi depozit din Bucureşti a fost transformat într-un spaţiu expoziţional imersiv, în plină pandemie care a afectat profund artiştii din România. Galeria Mecena.Art este deschisă vizitatorilor în incinta hub-ului Fabrica - strada 11 Iunie 50, Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând din 15 decembrie, extensia online a proiectului devine disponibilă pe platforma mecena.art. Dezvoltarea proiectului a necesitat o investiţie de 20.000 de euro şi patru luni de muncă continuă. 

Alin Popa, Silvana Dulamă-Popa, Diana Scurtu şi Dragoş Pârgaru au decis să deschidă o galerie atipică pe piaţa autohtonă. Cei patru tineri, au organizat împreună mai multe expoziţii, ocupându-se şi de managementul artistic al artiştilor, iar în 2020 au decis că este momentul potrivit să îşi concentreze toată munca într-un brand unic, din dorinţa de a crea o comunitate autentică de creatori şi consumatori de artă, care să cuprindă toate valorile şi principiile colaborării lor.

"Dorim să conturăm o comunitate care să se bazeze pe nişte principii clare, cel mai evident fiind <<creşte unul, creştem toţi>>. Toţi cei din jurul nostru au considerat un gest nebunesc deschiderea unei galerii în acest an, dar cred că tocmai acum trebuie să ne unim şi să sprijinim artiştii, pentru că ei sunt o categorie extrem de afectată de pandemie. Pe de altă parte, publicul are mai multă nevoie ca oricând de o zonă de evadare mentală şi emoţională, o zonă pe care opera de artă a oferit-o întotdeauna. Ne dorm ca platforma asociată galeriei să vină cu un nou grad de transparenţă apropo de piaţa de artă, în care artiştii să vândă la preţul şi la valoarea lor reală, dar să fim şi prietenii colecţionarului, cu care să lucrăm împreună şi să îi spunem şi ce să facă cu o colecţie de artă, nu doar cum să o cumpere", spune Silvana Dulamă-Popa, curator.

Galeria şi-a deschis porţile în luna noiembrie 2020, găzduind seria de picturi „She was here” ale artistei Sabina Elena Dragomir. Folosind lumină, sunet, miros, scenografie şi efecte speciale, expoziţia introduce vizitatorii într-o lume imaginară, desprinsă direct din opera de artă, îmbinând realul cu fantasticul şi arta plastică cu noile tehnologii. În primele două săptămâni de la lansare, 30% dintre lucrările expuse au fost deja vândute, iar peste 250 de vizitatori au trecut pragul expoziţiei în condiţii de siguranţă.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 9 ianuarie 2021, numai după rezervarea în prealabil a biletului şi a zilei de vizită, conform reglementărilor în vigoare.

Mecena.Art - Not your usual gallery găzduieşte artişti diferiţi în fiecare lună şi creează o comunitate a oamenilor care evadează din cotidian prin crearea sau achiziţionarea de artă, un spaţiu sigur pentru artiştii contemporani şi iubitorii de artă deopotrivă. Proiectul pune un accent special pe consolidarea relaţiei între artist şi privitor. Structurat ca o platformă omnichannel, Mecena.Art este atât un spaţiu expoziţional imersiv, cât şi un canal online care pune cumpărătorul de artă în contact direct cu artistul. Ambele spaţii vor găzdui o selecţie de lucrări din mai multe stiluri, de la abstract şi expresionism la figurativ, şi din mai multe medii - pictură, sculptură, grafică, urmând ca în lunile următoare site-ul să se extindă şi către fotografie, bijuterie şi obiect de artă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.