Un tablou de Pablo Picasso, "L'Atelier", a fost expus, miercuri, într-un supermarket din departamentul Essonne, la sud de Paris, unde va fi inaugurat în 2025 un "Centru Pompidou regional", anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scos din colecţiile unuia dintre cele mai importante muzee de artă modernă şi contemporană din lume, Centrul Pompidou, "L'Atelier" al lui Pablo Picasso a intrigat clienţii veniţi la cumpărături, mulţi întrebându-se dacă este ''autentic''. Destul de discreţi, pompieri, poliţişti şi agenţi de securitate ai supermarketului au supravegheat tabloul.

Acest tablou în tuşe predominant maro, ce reprezintă interiorul atelierului lui Pablo Picasso dintr-o vilă de la Cannes, l-a realizat în 1955 în memoria prietenului său Henri Matisse.

O expunere modestă a fost realizată în faţa raioanelor, cu un spaţiu de circulaţie eliberat pentru ca cei care vin la cumpărături în acest supermarket situat între două oraşe de mai puţin de 60.000 de locuitori să poată admira opera pictorului cubist.   

Această expoziţie efemeră şi insolită se înscrie în cadrul demersului de amplasare, în oraşul Massy a unui Centru Pompidou regional, prevăzut pentru decembrie 2025.           

Acesta, de 25.000 mp, va găzdui totalitatea colecţiilor Centrului Pompidou în depozite, adică în jur de 120.000 de opere. Astăzi, ele sunt păstrate în nordul Parisului, într-un loc care nu "mai este adecvat", a explicat pentru AFP Julie Narbey, director general al Centre Pompidou.

Un apel de proiect a fost lansat pentru a alege un nou loc pentru aceste depozite.           

La sfârşitul anului 2023, Centrul Pompidou, situat în centrul Parisului, se va închide temporar pentru lucrări de restaurare, cu o redeschidere prevăzută la începutul anului 2027.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.