"La Fillette au brasier", un tablou de secol XVII semnat de Georges de la Tour a fost vândut la preţul record de 3,6 milioane de euro (4,3 milioane de euro cu taxe) la casa Lempertz, din Koln, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicio operă nu a atins o astfel de sumă la o casă de licitaţie în Germania. Acest lucru se datorează rarităţii operei lui Georges de la Tour, doar 48 sunt cunoscute până în prezent. Tabloul făcea parte dintr-un lot al colecţiei Bischoff care conţinea între altele lucrări de Cornelis Kick şi Osias Beert.

Aproape jumătate dintre operele lui Georges de la Tour reprezintă scene nocturne, în care persoanele sunt luminate de o lampă sau o lumânare. Pictorul a făcut din jocul de umbre şi lumini o parte importantă a operei sale. El a pictat şi scene prozaice din realitatea cotidiană. Este cazul "La fillette au brasero", pictat către 1646-1648. În jurul chipului ei domneşte penumbra. 

Alte opere ale lui George de la Tour au atins sume uriaşe la licitaţii în trecut. 

Saint-Jacques le Majeur, din seria Apôtres d'Albi, a fsot vândut cu 3,2 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizată de  Sotheby's, în 2008.

În 1991, "Vieillard aveugle (au ruban)" a fost vândut la Christie's Londra cu 3,4 milioane de dolari. La Lempertz, pe 8 decembrie, la Koln, un alt tablou a depăşit un milion de dolari. Este vorba de "Marie en prière", un tablou al pictorului flamand Quentin Metsys (1466-1530), vândut cu 1,5 milioane de euro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.